המדריך השלם למרקים בחורף
בוקר גשום הוא הזדמנות מצוינת להוציא את הסיר מהארון, להוסיף ירקות, מים ועשבי תיבול ולהכין מרק סמיך ומשביע שיחמם אתכם בזמן שהגשם יטפטף בחוץ. ממרק מינסטרונה קלאסי ועד מרק סיציליאני - כל המתכונים הכי טובים למרקים שיחממו את החורף החורפי.
מרק מינסטרונה
מרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
1 כרישה חתוכה לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 תפו"א חתוך לקוביות
כוס שעועית ירוקה ( 100 גרם)
כוס אפונת גינה ( 100 גרם )
2 עגבניות קלופות ללא גרעינים
100 גרם שעועית לבנה מבושלת
100 גרם שעועית שחורה מבושלת
5 כוסות ציר ירקות
2 כפות רסק עגבניות
1 שן שום
מלח, פלפל לפי הטעם
קורט סוכר
קורט אורגנו, לפי הטעם
ניתן להוסיף פסטה יבשה
אופן ההכנה:
מבשלים את כל הירקות עד לריכוך ומבלים לפי הטעם.
מרק תירס
מרכיבים:
2 קילו תירס קלופים
5 כוסות ציר ירקות
2 כפות סוכר
1 כף סויה
1 כף שמן סומסום
1 כף ג'ינג'ר
1/2 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה:
לבשל את כל המצרכים בציר ירקות לטחון ולסנן במסננת.
מרק ארטישוק ירושלמי
מרכיבים:
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כרישה קצוצה
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 קילו ארטישוק ירושלמי
200 גרם תפו"א
200 מ"ל שמנת מתוקה / חלב קוקוס
5 כוסות ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מבשלים את כל המרכיבים ביחד עד ריכוך, טוחנים בבלנדר יד ומגישים.
מרק סיציליאני
מרכיבים:
מעט שמן זית
2 בצל לבן קצוצים
5 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
גבעולים מסלרי 1
1 כרישה קצוצה
3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות קמח
2 כפות רסק עגבניות
1 ליטר ציר ירקות/מים
300 גר' פסטה מבושלת
2 כפות מלח
1 כף פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
מטגנים את כל הירקות ביחד כ- 2 דקות
מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן עוד דקה
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד דקה
מוסיפים את הציר הירקות/המים, מבשלים כ- 20 דקות
מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח, פלפל ועלי בזיליקום
ומבשלים עוד 5 דקות.
מרק חצילים
מרכיבים:
מעט שמן זית/50 גר' חמאה
1 ק"ג חצילים קלויים – יש להשתמש רק בבשר החציל
2 בצלים לבנים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 כוס שמנת צמחית/שמנת מתוקה
מים עד כדי כיסוי
עלי אורגנו קצוצים מ- 5 גבעולים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום בשמן זית/חמאה עד להזהבה
מוסיפים את בשר החצילים הקלויים, את הכמון, המלח השחור ומטגנים כדקה.
מוסיפים את השמנת הצמחית/המתוקה ואת המים.
מבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את האורגנו ובמבשלים עוד 5 דקות.
טוחנים בבלנדר יד ומגישים.





React to WordPress