סלק: מתכונים לא שגרתיים
הסלק ידוע כמנקה את הדם ומחזק, עשיר בויטמינים ומינרלים, בחומצה פולית ומעולה להריון ולאחר לידה לחיזוק גוף האישה. גם אם מבשלים את הסלק חלק מהויטמינים והערכים התזונתיים נשמרים. מומלץ להוסיף קוביות סלק למרקי ירקות ולהעשיר באמצעותו את המרק. הסלק עשיר בסיבים תזונתיים וערכו הקלורי דל ולכן הוא מעולה לדיאטה ומשמש כמקור אנרגיה משביע וממריץ!
מאפינס סלק ושוקולד (שגם ילדים אוהבים):
הרכיבים (לכמות של 10 יחידות):
2 סלקים גודל בינוני
1 ביצה
1/4 כוס חלב / מיץ תפוזים טרי
1/4 כוס שמן (קנולה או חמניות)
100 גרם קמח מלא תופח
60 גרם קמח רגיל
כף קקאו
1/3 כוס סוכר קנים אורגני
70 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
מגררים את הסלק על פומפייה דקה או גסה (תלוי אם רוצים "להחביאו" או להתגאות בו)
מערבבים את המרכיבים היבשים
מערבלים בקערה נפרדת את המרכיבים הנוזלים ומוסיפים את הסלקים המגוררים
שופכים את הנוזלים על היבשים ולבסוף מוסיפים את השוקולד
ממלאים עטרות נייר של מאפינס ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ 170 מעלות למשך 20 דקות.
קציצות סלק אפויות
הרכיבים (לכמות של 15 קציצות):
2 סלקים בגודל בינוני
1 בצל
חצי כוס שיבולת שועל דקה
רבע כוס שיבולת שועל עבה
חצי צרור פטרוזיליה / כוסברה
1 ביצה
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מאדים את הסלקים בשלמותם 45 דקות (כאשר לא מקלפים זה שומר על הערכים התזונתיים) (לקיצור זמנים: ניתן לחתוך את הסלקים ל-2 ולקלפם, מבשלים במים חמים עד התרככות בינונית), מקלפים ומגררים גס, קוצצים דק דק את הבצל והפטרוזיליה / כוסברה, מוסיפים את כל המרכיבים ומשהים מעורבב כחצי שעה.
יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים על נייר אפייה. לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 25 דקות. טעים חם וגם קר, ניתן לאכול עם יוגורט או טחינה. בתיאבון!
*עדי היא בשלנית באתר יאמי - המאגד בשלנים ביתיים מצוינים מכל הארץ
לעמוד המתכונים של עדי





React to WordPress