מדירה ישנה ללופט חדשני להשכרה לתיירים
האדריכלית: קדם שנער עיצוב ואדריכלות
לימודים: בעלת תואר בלימודי אדריכלות באוניברסיטת "מוסשינו" ביפן, בעלת הכשרה בעיצוב גרפי.
פז"מ: 8 שנים
הפרויקט: דירה תל אביבית בשטח של 90 מ"ר בקומה רביעית.
האתגר: לשדרג את הדירה בתקציב קטן כך שתשמש כדירת אירוח לתיירים מחו"ל .
קודם כל הרצפה
"הדירה המדוברת שוכנת בבניין בן כשלושים שנה. שטחה 90 מ"ר והיה לה מראה מוזנח ומיושן. הדבר הראשון אליו ניגשתי היה שינוי הרצפה" מספרת קדם." הרצפה המקורית הייתה עשויה מאריחי גרניט פורצלן מנוכרת המאפיינת דירות תל אביביות והחלטתי לכסות אותה בלוחות בטון אדריכלי (מאלמ) בגוון אפור שהעניקו לדירה באופן מיידי מראה של רצפת בטון מוחלק בכל השטח".
הדירה מצוידת בחלונות גדולים מאוד ונמצאת בקומה הרביעית ממש מתחת לגג ולכן השילוב בין האור החודר דרך החלונות הגדולים לבין המראה האפרפר של הבטון העניקו לה מראה של לופט ניו יורקי.
הרצפה- לפני
הרצפה- אחרי
כשאין כסף לשדרג את כל המטבח
תקציב השדרוג היה מצומצם ולכן התקבלה החלטה עקרונית לא להחליף את כל המטבח אלא לשמור על הקיים ולהסתפק בהחלפת חזיתות הארונות והמגירות בלבד באמצעות נגר. בחרתי בדלתות חדשות בציפוי פורמייקה בצבעים לבן וצהוב עם ידיות קטנות שנקנו באיקאה.
מטבח- לפני
מטבח- אחרי
צהוב, בייבי, צהוב!
"הבחירה בצהוב לא הייתה מקרית. בחרתי בצבע הזה בהשראת מנורה בצבע צהוב שהייתה כבר בדירה, תלויה מעל פינת האוכל. היא הייתה ההשראה שלי לפלטת הצבעים הכללית בדירה, כאשר הצבע הצהוב חזר על עצמו בכל מיני אלמנטים. כך לדוגמא, מעקה המרפסת השחור נצבע אף הוא בצהוב ושינה מיד את פני המראה הנשקף מבפנים החוצה. אחת הפינות של המטבח נצבעה בצהוב ולפינת האוכל הותאמו כיסאות לבנים למעט כיסא אחד צהוב. כך נשמר הקשר הצהוב המרומז על פני כל הדירה. גם בחדר השינה נבחרו מצעים צהובים וכן שטיח צהוב (אף הוא מאיקאה) שהשלים את התמונה.
אפור וקודר- לפני
צהוב ומואר- אחרי
הרצפה בעלת הצבע הנייטרלי מהווה ניגוד מעניין לנגיעות הצבע העז והצהוב הפזורות ברחבי הדירה. "הקפדתי לא להעמיס צבע אלא להבליט את הצבעוניות העזה באופן מרומז באמצעות כתמי צבע בלבד".
להביא את נורבגיה לישראל
הריהוט שנבחר לדירה היה עדין ומינימליסטי והשלים את השילוב המיוחד של החומרים הטבעיים, הבטון והעץ.
בעלת הבית היא ילידת נורבגיה וקווי העיצוב מדגישים את השורשים הנורבגיים הללו. "מראש כיוונתי לטאצ' סקנדינבי שהתאים לה ושילב בין אישיותה לבין הדירה המאוד תל אביבית הזו" מסבירה קדם.
מכיוון שהדירה מיועדת למשוך תיירים המבקשים להתארח בתל אביב, היה חשוב להעניק לה מראה וסגנון אירופאים המשתלבים היטב באורבניות התל אביבית.
אלמנטים שונים שהיו בדירה לבשו מראה חדש: מודל של מטוס גדול מעץ, אשר שימש את בעלת הדירה בזמן לימודיה בבצלאל הפך לגוף תאורה מעניין באמצע הסלון; בשל עיסוקה במוזיקה נתלו גם על קירות הסלון אלבומים ותקליטים שלה. דלת הכניסה, שהייתה דלת 'פלדת' טיפוסית ומשמימה הופשטה מהמעטה המקורי שלה ונצבעה בצבע שחור מיוחד שהעניק לה מראה מתכתי ולופטי, אך גם הפך אותה למשטח של לוח עליו ניתן לכתוב בעזרת גירים ולשמש כלוח מודעות לאורחים המתגוררים בה.
דלת כניסה- לפני
דלת כניסה- אחרי
סלון- לפני
סלון- אחרי
מבט מקרוב על המטוס המשודרג
החלונות הרבים בחזית הוצללו בעזרת וילונות גלילה סמי-שקופים בסגנון יפני ומינימליסטי למראה, בגוון לבן חצי שקוף שנרכשו באיקאה כמו גם חלק מגופי התאורה שבדירה.
לא חייבים לשדרג ביוקר
בעקבות השדרוג, זכתה הדירה זכתה לפניות רבות מאורחים מחו"ל, שנמשכו לשילוב המיוחד של אירופה בתל אביב.
"הדירה הזו היא דוגמה מוכחת לכך שלא חייבים לשדרג באמצעים יקרים אלא אפשר לשלב בין אלמנטים יקרים לבין מציאות משוק הפשפשים או אפילו מהרחוב", מסכמת קדם. "במקרה הזה ההשקעה הכספית הגבוהה הייתה דווקא בריצוף וכל השאר היה שילוב של אלמנטים פשוטים, וזה סוד הקסם" .
***צילום: עדי שנער





React to WordPress