מרק שורש סלרי בחלב שקדים
המצרכים:
15 כוסות מים
2 כוסות שקדים
6 שורשי סלרי קלוף ונקי (כ-800 גר')
5 ס"מ מקל שוש מעוך
מעט מלח ים
מעט פלפל שחור טרי לגריסה
אופן ההכנה:
1 משרים מראש את השקדים למשך לילה ב-5 כוסות מים. מסננים ומנערים היטב את יתרת המים.
2 את שורשי הסלרי הנקיים חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם 10 כוסות מים ומקל השוש המעוך.
3 מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים עד ששורשי הסלרי רכים. מסננים את הסלרי, ואת הנוזלים שומרים כציר. את מקל השוש זורקים.
4 הכנת חלב השקדים: מרסקים במערבל את השקדים השרויים עם 7 כוסות מציר הסלרי. מניחים מעל קערה עמוקה מסננת מרופדת בבד גבינה, מסננים וסוחטים היטב.
5 מחזירים למערבל את חלב השקדים, מוסיפים את שורשי הסלרי ומרסקים עד שמתקבל מרקם חלק.
6 מוזגים לסיר את המחית, ממליחים לפי הטעם ומביאים לרתיחה תוך בחישה.
7 מפלפלים לפי הטעם בעת ההגשה.
צילום: shutterstock
המתכון מתוך ספרה של רחל טל-שיר "השיטה הסודית- המתכונים"





React to WordPress