מילפיי תפוחים וגבינה
את המנה הזאת - יותר רעיון ממתכון - טעמתי לראשונה במסעדה בבייג'ין, ומאז הכנתי כל מיני גרסאות ביתיות. צורת ההכנה המובאת כאן פשוטה ומתאימה לכל הזדמנות שבה רוצים להגיש מנה מרשימה וטעימה שלא דורשת הרבה זמן הכנה
לכל סועד:
1 תמר
1 כפית שמן זית
1 כפית לימון
1 תפוח טעים
חופן עלעלים זעירים מ(מכל סוג שאוהבים)
3 ריבועי גבינת עזים קשה וטעימה (2×2 ס"מ)
לטבעונים: אפשר להחליף את הגבינה בטופו
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון מכינים רוטב חלק מתמרים, שמן זית ולימון.
2 בעזרת סכין ייעודית מסירים את שדרת התפוח ואת הגרעינים ופורסים אותו לרוחבו לארבע פרוסות.
3 במרכז הצלחת מניחים חופן עלעלים זעירים ובמרכזה את בסיס התפוח ועליו פרוסות גבינה וממשיכים במעשה המרכבה: שכבת תפוח ושכבות גבינה.
4 מטפטפים מעל את הרוטב.
המתכון מתוך ספרה של רחל טל-שיר "השיטה הסודית- המתכונים"





React to WordPress