סלט תפוחי אדמה, עדשים שחורות ותרד
תפוחי אדמה אוגרים בתוכם כל כך הרבה זיכרונות: זכרונות של המדורה בבית הספר; זכרונות של סלט תפוחי האדמה שאוכלים על המרפסת כל שנה לפני פסח כי עדין אסור לאכול מצות והבית כבר נקי לכבוד פסח; זכרונות של הצ'יפס המושלמים על שטוגנו על פסגת הר צניפים במהלך ניסוי טרקטרונים בזמן השירות הצבאי. בפעם הבאה שאתם אוכלים תפוחי אדמה תנסו להיזכר בזכרונות שאגורים בתוכם
מצרכים:
תפוח אדמה - 6 בינוניים
עדשים שחורות - 2 כוסות (יבשות, לפני בישול. אפשר גם עדשים חומות או ירוקות. הכתומות יתפוררו)
בצל סגול - 1
תרד - חופן גדול - 400 גרם
עלי דפנה - 2
סלרי - 2 גבעולים
לרוטב
מיונז - 2 כפות
חרדל - 2 כפות
צלפים - 2 כפות
דבש - כפית
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עם 2 כפות מלח. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אבל לא רכים מידי. לאחר הבישול לשפוך את המים ולצנן את תפוחי האדמה. לקלף ולחתוך לקוביות בגודל ביס.
בסיר נוסף לבשל את העדשים השחורות, עלי הדפנה וגבעולי הסלרי בערך 20 דקות עד לריכוך העדשים. חשוב לא לבשל את העדשים יותר מידי. לאחר הבישול להוציא את עלי הדפנה והסלרי ולסנן היטב.
לקצוץ את הבצל הסגול לקוביות קטנטנות.
לערבב את כל חומרי הרוטב ולערבב עם קוביות תפוחי האדמה והעדשים.
במחבת גדולה עם מעט שמן זית לטגן את עלי התרד עד לאיבוד הנפח ולערבב עם הסלט.





React to WordPress