ערב טוב.

אצלנו בבית סילאן זה מצרך מבוקש וכעת משיצא הסילאן של עמק חפר בבקבוק לחיץ עם סרגל מדידה לכמות מדוייקת ,מה טוב.

משפחת ארז היא משפחה מתוקה ולכן ובשל כך אנו צורכים הרבה סילאן.

קפה למדתי מאבי המבוגר שיהיה בריא- להמתיק בסילאן.

דייסת קוואקר אנו ממתיקים או בדבש או בסילאן שהוא למעשה כמו דבש של תמרים.

לשייק פירות אם אין בנמצא תמרים, אני מוסיפה סילאן לפירות הטריים ויוצא משגע, תנסו!

בעלי שיחיה אוהב לאפות ,גם לחמים טובים,גם עוגות שמרים- קראנץ ,תמרים ועוד, עוגיות מסוגים שונים, וסילאן נשפך אצלנו כמו מים.

אבל הכי הכי אוהבים להוסיף סילאן לתבשילי עוף. 

ערב שבת לא עובר אצלנו בשקט- אם אין עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב סילאן ועוד מיני תבלינים.

ופה אתן לכם מתכון של אורז עם בשר טחון בטטות וסילאן, פשוט טעים.

 

ומדברי מכוורת עמק חפר אצטט כאן:

בשנים האחרונות הרחיב הסילאן את שימושיו בקרב הבשלנים והבשלניות הישראלים כתוספת משגעת ובריאה מנודלס מוקפץ ועד תבשילי קדרה כפי שאתן לכם כאן בהמשך ועד לתוספות לעוגות,פנקייקים וסלטים. פשוט מדהים..

ואם בסילאן עסקנן , מדוע שלא יהיה לצרכנים נוח ופרקטי לשימוש כמו אחיו הגדול - הדבש , הכינו לכבודו גם בקבוק לחיץ. קל לשימוש ופשוט וכיף.

המחיר של בקבוק הסילאן- 14-15 ש"ח ואפשר להשיגו בהרבה מרשתות השיווק, כמו שופרסל,יינות ביתן, עדן טבע מרקט ועוד. הסילאן כשר בהשגחת רב המועצה אזורית אלונה.

 

מכוורת עמק חפר כידוע, הינה אגודה שיתופית בבעלות הדבוראים עצמם, שלמעשה מקצרים את התהליכים והתיווך בינם לבין הצרכנים והמכוורת משווקת קונפיטורות עם דבש מסוגים שונים וטעימות אש!!, מזון מלכות, דבש ואת הסילאן חביבנו.

ובכלל כל האגודה הזו של דבוראים, לעניות דעתי ממש מבורכת וכל הכבוד על כך!

 

לאינפורמציה נוספת אני ממליצה להכנס לדף של מכוורת עמק חפר בפייסבוק:

www.facebook.com/dvash.emehefer

הצטרפו ותהנו - מקסים!

 

 

אורז עם בשר טחון, בטטות וסילאן

 

 

חומרים:

חצי קילו הודו אדום טחון, בצל בינוני קצוץ דק

חצי קילו אורז פרסי

1/3 כוס כוסברה קצוצה דק

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

2 בטטות קלופות

תבלינים: 2 כפות סילאן

2שיני שום כתוש, מלח, כמון, פפריקה, חוויאג' מרק ולרסס בתבלין תרסיס של תבליני מיימון

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ.

מטגנים את הבשר הטחון בשמן זית, דואגים לפורר אותו תוך כדי הטיגון. לאחר כ-7 דקות מתבלים- בשום הכתוש,מלח, כמון, פפריקה וחוויאג'.

מניחים בקערה גדולה.מוסיפים את האורז לאחר שטיפה, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

פורסים את הבטטות, מטגנים בסיר גדול ושטוח את עיגולי הבטטה. אפשר להסתפק בטיגון של צד אחד.

שופכים מעל את התערובת של הבשר הטחון עם האורז, מוסיפים מים רתוחים (היחס של המים הוא פי 2 מהאורז), מוסיפים את הסילאן, מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ,מנמיכים לאש קטנה ,מכסים ומבשלים כחצי שעה.

 

בתיאבון.