עוגת ביסקוויטים דלת שומן
עוגת ביסקוויטים מזכירה לי תמיד את העוגה הראשונה שעשיתי כילדה. קיבלתי מתכון מבית הספר והייתי כל כך גאה בתוצאה. גם היום, כשיש לי ילדים משל עצמי, זו אחת העוגות האהובות עליי. היא תמיד מעוררת בי טעם של בית ומעבר לנוסטלגיה- היא פשוט טעימה. כשתטעמו את העוגה, מבטיחה לכם שלא תרגישו שהיא דלת שומן. אז תרשו לעצמכם להתפרע עליה
המצרכים:
500 גרם פתי בר
2 כוסות חלב 1 אחוז
2 שמנת מתוקה
1 גבינה לבנה דלת נתרן
1 יוגורט 0 אחוז של תנובה
חצי חבילת שוקולד חלב מגורד (אפשרי ללא סוכר)
רבע כוס סוכר
כפית תמצית וניל
תהליך ההכנה:
מערבבים את תמצית הוניל בחלב. מרטיבים את הביסקוויטים בחלב ומרפדים תחתית של תבנית אפיה חד פעמית מלבנית. מקציפים את השמנת המתוקה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הרבע כוס סוכר. יש להקפיד שהקצף יהיה קשה אבל לא חמאתי. לאחר מכן מסננים מהגבינה ואת היוגורט מהמים באמצעות מסננת דקה מאוד ומוסיפים לקצפת. מורחים שכבה (כרבע מכמות התערובת) על הביסקוויטים. ומניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב. חוזרים על התהליך פעם נוספת, כך שלוש פעמים. מה שנשאר מהתערובת מורחים למעלה ומפזרים את שבבי השוקולד.
יש לתת לעוגה להתקרר במקרר יום לפני ההגשה.
בתאבון.





React to WordPress