שוק קולינרי במתחם התחנה הראשונה – ירושלים
צהריים טובים לכולם, הקשיבו הקשיבו! משהו טוב וחדש בעיר.
והפעם לא במרכז הארץ - אלא בירושלים היפה והעתיקה. במתחם התחנה הראשונה שהולך ומסתמן וגם מתהווה כמרכז בילוי מיוחד לכל המשפחה, המון בתי קפה, מסעדות והכי כיף - בזאר קולינרי עם דוכן מדהים של קפה שחור משובח, חליטות תה, קפה טורקי שהברמן מוזג ישירות מן הקנקן היפה, ניתן לשבת על הבר, להתרווח וללגום קפה הפוך,טורקי,אספרסו ותה. ובעצם מה שחשקה בו נפשכם. המקום פתוח עד חצות ושבת סגור מטעמי כשרות.
השוק עצמו פתוח 5 ימים בשבוע ואפשר לבוא לעשות קניות של ירקות אורגניים צבעוניים וטריים.
דוכן דגים טריים שניר צוק השף המקסים מאוד גאה בו ואני מקווה באמת שהירושלמים שכל כך רגילים לקנות בשוק שלהם, יגיעו בהמוניהם לקנות דגים טריים במתחם התחנה הראשונה.
אווירה טובה, שירות מחוייך ומוצרים טריים ומשובחים יש בשפע בבזאר הקולינרי.
הייתה לי הרגשה שסיירתי שם כאילו נכנסתי לשוק קדום מאלף לילה ולילה, לא יודעת לגעת בדיוק בנקודה למה, אבל יכול להיות שהמיקום בירושלים והחיבור לטבע שהרגשתי שם מכל הדוכנים עשה לי את זה.
חשקתם בחלבה מתוקה עם סוכר, בלי סוכר, עם קפה והמון תוספות משגעות, אז הגעתם למקום הנכון. טעמתי ונהניתי.
יש דוכן שוקולד משובב נפש עם מתקן לשוקלטה בטעם חלב,מריר ולבן ושוקולדים של לינדט הבלגים. יאמי!
פרלינים במשקל עם כל מיני מילויים עילאיים. לכל אוהבי המתוק באשר הם- רוצו לשם.
במקום יש מעדנייה משגעת של נקניקים - 15 מהם וכשרים ומעולים - ניר סיפר לנו שפשוט בחרו בפינצטה את כל הנקניקים הישראלייים שהם גם כשרים וטעימים. כל הכבוד!
בצד השני של המעדנייה ניתן לקנות חמוצים טעימים טעימים, כמו סלק מוחמץ, עגבניות כבושות וזיתים טובים, דג סלמון טרי מעושן שנתנו לנו לטעום ולא יכולתי להפסיק לאכול ממנו.
בזאר או לא בזאר- אם תרצו פלאפל פיקנטי זה המקום! פיתות ביס קטנות, קציצות פלאפל טריות וירקות צבעוניים ומעל הכל טחינה ירוקה, אפשר להוסיף טחינה, או סחוג ומה שבא. שמעתי מירושלמים אמיתיים שביקרו שם אתמול שהם מגיעים במיוחד לאכול פלאפל שם וזה ממש נחמד, כי לא חסרים דוכני פלאפל בעיר כולה העתיקה. אבל היתרון של השוק במתחם התחנה הראשונה שזה למעשה בירושלים המערבית.
ניר צוק הכין לנו חומוס טעים- קלי קלות. גרגירי חומוס מבושל,לימון טרי, שום, טחינה מעל והחומוס חם ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
טעמנו יינות נפלאים - גם מיקבים באיזור ירושלים ואפשר לקחת בקבוק יין, גבינות מדוכן הגבינות (טעמתי על קצה המזלג- צ'דר, גאודה עיזים - משגעות! במילה אחת) או נקניקים ולשבת בחוץ שם (גם מקורה) בנקודה שנקראת "הפרדס" ולנשנש ולעשות לחיים (ועכשיו זה הזמן המתאים- "משכנס אדר מרבים בשמחה").
טעמנו גם פיצות ופוקצ'ות. אני זכיתי לנגוס ולהתענג על פיצה חקלאית עם כל טוב עליה.בצק דק וקריספי ופשוט שמיימית. כך שילדים יש המון מה לאכול שם לארוחה טובה.
היה לנו ערב מקסים וטעים עם קבלת פנים ירושלמית חמה, אמיתית ומכניסת אורחים בסבר פנים יפות.
אבל לא אלאה אתכם במילים למכביר ואצרף כאן תמונות שיעשו לכם חשק לגשת לשם ולבלות, זה הכל.
מי בימבהקרח אם רוצה להחליק ומי כטוב לבו ביין - בבזאר הטעים והצבעוני שלי פשוט - עשה חשק לעוד.
ואם פיספסתי משהו - עמכם הסליחה- כי היה הרבה מידע,טעמים וריחות לספוג :)





React to WordPress