מי מאיתנו לא מכיר את ההחלטות שקל מאוד להכריז עליהן :"מחר מתחילים בדיאטה?", "מחר מתחילים לאכול בריא", "מחר מתחילים לעשות ספורט". סוג ההחלטות שקל מאוד לקבלן, לספר לכל העולם שקיבלנו אותן אבל ההתמדה - זה כבר סיפור אחר לגמרי. לכבוד האביב נכין הפעם מנה של פסטה אביבית, עם פסטה מקמח מלא (שתשאיר אתכם שבעים למשך זמן ארוך יותר) ושפע של ירקות אביביים.

 

 

מצרכים (לכ- 4-6 סועדים):

2 כרישות (החלק הלבן והירוק הבהיר בלבד)

סלסילת פטריות שמפיניון או פורטבלו

שקית ערמונים קלופים

200 גרם תרד שטוף

2 שיני שום (עכשיו החלה העונה של השום הטרי - נסו אותו)

חבילת ספגטי

פרמז'ן (להגשה)

4-5 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. לשטוף היטב את הכרישות ולחתוך באמצע לאורכן. לחתוך כל חצי לחצאי טבעות בעובי של בערך חצי ס"מ.

 

כרישה טריה, מאסט

 

2. לנגב את הפטריות משאריות מצע הגידול ולחתוך לרבעים (או שמניות אם הפטריות גדולות). לא כדאי לשטוף את הפטריות כי הן סופגות מים.

3. לשטוף היטב את התרד ולייבשו.

 

לשטוף את התרד, כן?

 

4. לפרוס את השום לפרוסות

5. לקצוץ גס את הערמונים

6. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.

 

למלא חמש כוסות מים רותחים לסיר גדול

 

רותח, כן?

 

7. לחמם מחבת גדולה עם שמן הזית והשום. כאשר השמן מתחמם, להוסיף את הכרישה ולטגן עד לריכוך הכרישה בערך 5 דקות, תוך כדי ערבוב. 

8. לאחר ריכוך הכרישה להוסיף את הפטריות והערמונים ולטגן תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות.

9. להוסיף את התרד, לתבל בפלפל שחור ומלח ולערבב עד לאיבוד הנפח של התרד.

10. להוסיף את הפסטה המבושלת ולערבב היטב.

11. להגיש עם פרמז'ן שגורדה באמצעות קולפן ירקות לרצועות דקות.

 

 

בתאבון!

 

---------------------

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק