סדנת שף לכבוד חג השבועות מטעם leaders
שבת שלום לכולנו.
רוצה לספר לכם על חוויה מקסימה וטעימה שהייתה לי השבוע.
הוזמנתי מטעם ה Leaders לסדנת שף עם שפית מקסימה מוכשרת הקוראת לשם נס ומנהלת בלוג בשם "תיק אוכל" ועובדת בעיקר עם ילדים וילדים נכים. גדולתה של נס שהיא משכילה להגיש את האוכל לילדים המקסימים הללו בצורה מושכת ונגישה ומותאמת לילדים עם צרכים מיוחדים. נס גם לימדה אותנו כמה נכסי צאן ברזל בשפת הסימנים והם מאוד חשובים; כמו איך להגיד ספגטי בשפת הסימנים ובתיאבון ועוד. (חשוב מאוד :). נס מנהלת את הבלוג בשיתוף הצלם המוכשר שחבר אליה אפיק גבאי שלימד אותנו גם קצת על צילום בזווית נכונה ועוד טיפים של שמש וצל.
לסדנה הגיעה גם מנכל"ית מועצת החלב החדשה, כבוד והיא אישה! מיכל הקראוס שחגרה סינר והכינה יחד עם כולנו טורטליני במילוי גבינות על מצע של יוגורט וקרם עגבניות טרי שנחשבת מנה לילדים, אבל אין מה לומר, גם המבוגרות טרפו אותה:)
כיבדה אותנו בנוכחותה גם שרית עטיה הדיאטנית של מועצת החלב שאותה אני כבר מכירה מעוד אירועים ותמיד נעים לשמוע אותה, פותח אופקים ובעיקר מסיר קצת את ההיסטריה סביב עניין החלב, האלרגיות,הלקטוז, השומנים וההורמונים. שרית היא המרגיעה הלאומית ותמיד טוב לדעת שיש מלבד מחקר ספציפי ששולל את החלב ומוצריו השונים עוד הרבה מחקרים שמחזקים דווקא את חשיבותם של החלב והגבינות ובכלל לבניית העצמות בעיקר בגיל הצעיר כמובן שהוא גיל קריטי ובכלל למניעת בריחת העצם אצל נשים.
עכשיו לפני שבועות בעיקר נעים לשמוע גם דברים טובים על מוצרים שרובנו כל כך אוהבים על האפשרויות השונות והמגוון העצום האינסופי למעשה של מתכונים מהפשוט ביותר ועד המסובך מקינוחי גבינה ועד מאפים ומאכלים כמו פסטות וכל נגזריה ושתמיד כיף להכין בבית לילדים, עם הילדים ולכולנו. כי זה טעים, זה בריא וזה יפה.
התזונה כל כך חשובה בשנות החיים הראשונות להתפתחות הפיזית והגדילה בעצם וגם לפתח את המוח. ובכדי שהילדים לא יפתחו אנמיה וחוסר התפתחות בעצמות. חשוב מאוד שנדאג לתת לילדינו את המכסימום הטוב שיש ויש הרבה טוב רק שאנחנו צריכים להכניס את הדברים הבריאים והמזינים אלינו הביתה, להראות דוגמא כמבוגרים שאוכלים טוב, בריא ונכון, לשבת לאכול ביחד ובנחת כמה פעמים בשבוע אם זה מתאפשר, להכין ולטרוח ביחד על המנות. לגוון, להשקיע ולפעמים אתם יודעים מה, לא צריך להשקיע יותר מדי. אפשר להכין קערה עם המון ירקות ופירות וליד גבינות ויגורטים ,ביצים.
אפשר גם להכין ירקות בתנור ולהגיש בצלחת צבעונית ויפה ולקינוח יוגורט עם פירות טריים. אין סוף של אפשרויות מונחות לפנינו, אנו רק צריכים לבחור את הטוב בשבילנו ולמען ילדינו.
ולהשתדל לאכול מזונות עתירי ערכים תזונתיים מועילים וחיוביים ולהעניק לילדינו מזון עם סידן ברמה גבוהה על בסיס יומיומי, זה נחוץ ועד גיל 19-20 מסתיימת בניית העצם, אז חלק גדול מהתוצאות הן בידינו.
משהו חשוב מאוד שתפס אותי בסדנה, למעשה משפט חכם מאוד - "קל יותר לסגל הרגלים בריאים מלשנות הרגלים מיותרים".
נס לימדה אותנו שבבצק שמרים ניתן להמיר 1/2 מכמות המים בחלב, וזה נותן טוויסט נוסף ומעשיר את כל "העסק". ועוד טיפ חשוב לידיעת כולנו- מים חמים ומלח הורגים את השמרים, אז לא להשתמש בהם.
אני בעיקרון מאוד מחוזקת במוטו שלי לחיים- לא להגזים בשום דבר, לאכול מן הכל ובכמויות קטנות, להראות דוגמא לילדיי ולשלב בחיינו את הספורט והפעילות הגופנית, אנו מעודדים את בתנו הצעירה שאוהבת לעשות ספורט מחוץ לבית, אם זה רכיבה על אופניים,משחק בכדור- להמשיך ולעשות זאת כי בימים אלו שהרבה ילדים סובלים ממגיפת השמנה ובחלק גדול "אשמים" המחשב והטלוויזיה ששואבים את הילדים ובצד "פעילות" זו תמיד יש נשנושים וחטיפים לא בריאים, כך שהפעילות של בתנו היא "נכס צאן ברזל" ממש והיא עצמה תמיד מעודדת את חברותיה וחבריה לכיתה ולצופים לקחת חלק עימה בכל הפעיליות המהנות הללו.
ועכשיו למה שהכנו בסדנה שזה טעם החיים של פוסט זה ובעצם, מספיק עם הדיבורים, תפשילו שרוולים וקדימה לעבודה.
אז קודם כל הכנו שבלול גבינה אפוי לילדים
חומרים:
1 כוס חלב, קילו קמח, 2.5 כפות שמרים יבשים, כפית מלח, 5 כפות שמן זית, 1.5 כוסות מים פושרים (שכבר הזכרתי למעלה שאפשר להמיר 1/2 מהכמות בחלב).
למלית הגבינה:
1 חבילה של גבינה לבנהנ 250 גרם, 1 חבילה של גבינה למילוי דלת שומן(טוב טעם ,כנען...)
2 חצילים קלויים קלופים שהכינונו מראש!, קישואים מגורדים, גמבה ובכלל לגוון עם כל ירק אחר שיהלדודס אוהבים, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים, מעט פלפל שחור ומלח.
לציפוי- ביצה טרופה עם כף מים.
אופן ההכנה:
לשים יחד את החומרים לבצק, משאירים להתפחה, מחלקים לכדורים בגודל של קלמנטינה, כל כדור מרדדים לעלה. (וזה כיף תעשו יחד עם הילדים, תנו להם לעשות גומה כשמכינים את הבצק)
ועוד טיפ נחמד מבית מדרשה של נס- על הבצק כדי שיתפח יותר מהר- מניחים 3 גפרורים, יש מצב שהגופרית גורמת לבצק לתפוח יותר מהר.
מורחים על כל שורה מלית גבינה אחרת , לאחר מכן נוצרת כרוכית אותה מגלגלים לשבלול. מניחים על תבנית מרופדת , מורחים ביצה עם מברשת ואופים בחום של 180-200 מעלות (לפי התנור בבית), מכסים במגבת אחרי האפייה.
עוד מתכון מדהים וטעים שמאוד מאוד אהבתי בסדנה , סלט גבינות ברוטב יוגורט טחינה וסילאן- מנה מנצחת והפעם בעיקר למבוגרים שבינינו, אם כי גם ילדיי אוהבים מאוד.
מרכיבים-
לרוטב:
1 מיכל קטן של יוגורט טבעי, 2 כפות טחינה, כפית סילאן.
לסלט:
100 גרם גבינה צפתית או בולגרית מגוררת דק,
חופן גרעיני חמנית או אגוזים, או פרוסות שקדים.
3 בטטות ו- 3 גזרים פרסוים דק בעזרת קולפן אותם יש לאפות בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד להשחמה.
7 עלי חסה גדולים
1 כוס של רצועות דקות של כרוב
חצי כוס נבטים- אם אוהבים (גם טוב לסידן)
2 תפוחי עץ או אגסים חתוכים לרצועות דקות.
ולהכנה הקלילה.
לערבב את הירקות עם הגבינה המגורדת, להגיש על צלחת אליפטית ולפזר מעל את רוטב היוגורט והגרעינים.
בתיאבון.
מה עוד היה לנו; לעיקריות.
טורטליני במילוי גבינות על מצע של יוגורט וקרם עגבניות טרי - מנה לילדים שגם מבוגרים אוהבים, פסטה גלילית עם גבינה בולגרית ומנגולד, בלינצ'ס גבינה ושמנת חמוצה מוגש לצד תפוחים מקורמלים, שהיה אולי הבלינצ'ס הכי טעים שאכלתי אי פעם ואכלתי הרבה גם בביתי שלי. והעניין הוא פה הרוטב המשגע, הרעיון עם התפוחים המקורמלים. אם תבקשו יפה אתן לכם את המתכון.
רעיון חביב נוסף שאהבתי- שלגוני יוגורט ופירות שזה כלום מצרכים:
2 יוגורט קטנים, 2 כפות סילאן, פירות טריים לפי הטעם מה שאוהבים. לחתוך לקוביות.
להכניס הכל לבלנדר מוט - שהפך להיות מאוד פופולרי אצלי בבית לאחרונה, לחלק לכוסיות קטנות ,לעטוף בניילון נצמד ולנעוץ במרכז מקל ארטיק שניתן לקנות בכל חנות יצירה.
ואחרון חביב - מלאבי חלבי , משהו טעים להתקרר בו בימי הקיץ החמים.
אז כל אחת ואחד מאיתנו יכולים לעשות את השינוי ,לגרום לילדינו היקרים לאכול בריא ומזין, לעשות ביחד ספורט, לבשל ביחד,לשבת ולדבר בנחת ולהראות להם דוגמא, זה אפשרי, זה בריא לכולנו וזה נעים. להנאתכן/ם חוברת המתכונים הנהדרת לכבוד שבועות, ילדים/גבינות ומה שביניהם.





React to WordPress