מוקפץ מהיר של בטטה, קישוא וטופו בקרם קוקוס
מתכון קליל וטעים, שמתאים בול לעונה החמה וכזה שאפשר להכין בכמה דקות בלי הכנות מיוחדות
החומרים:
2 כפות שמן קנולה
כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
1/2בצל אדום פרוס דק
1בטטה גדולה (כחצי ק"ג) חתוכה לפלחים
1 קישוא בינוני חתוך לפלחים
1חבילה טופו (300 גר') חתוך לקוביות
3 כפות רוטב סויה וכף סילאן - או 4 כפות טריאקי
5 כפות קרם קוקוס
2 יח' בצל ירוק קצוץ
כורכום
פלפל שחור
מלח ים
ההכנה:
מחממים כף שמן קנולה בסיר טפלון רחב עם מכסה.
מוסיפים את הטופו ומשחימים מכל הצדדים.
מוסיפים את הסילאן+סויה או טריאקי,
נותנים להיספג ומעבירים לקערה.
מעבירים קצת מים במחבת,
מחזירים על האש עם עוד כף שמן ומוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומעט מים.
סוגרים את המכסה תוך ערבוב פעם עד שהוא הופך לשקוף.
מוסיפים את פלחי הבטטה והקישוא, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל,
מכסים במכסה ומרככים מספר דקות תוך ערבוב.
מוסיפים קרם קוקוס, טופו ובצל ירוק, דקה על האש וזהו, מוכן!
בתיאבון
צילום: shutterstock





React to WordPress