פורטו- סוף סוף מסעדה איטלקית בנמל
יום שני טוב לכולנו,
מי שמכיר אותי היטב יודע שאוכל איטלקי אצלי זה מספר 1, הן מה לדבר האיטלקים יודעים לבשל, המגוון העצום של האוכל האיטלקי מצפון ועד דרום כבש אותי, אז עכשיו לא צריך לסוע רחוק ולשלם על כרטיס טיסה. יש לנו כאן מתחת לאף ובנמל ת"א סוף סוף מסעדה איטלקית. הגיע הזמן אחרי כל כך הרבה שנים שהנמל קיים ושוקק חיים לאוכל איטלקי טוב ומנחם.
אז דווקא כעת זה הזמן לבדוק את המסעדה ואני מציעה ללכת בהרכב זוגי, כי המקום רומנטי בטירוף. אם זה מול הים במרפסת על הדק עם ספות וכורסאות ושקיעה חינם אין כסף. פשוט חלום או בפנים עם מיזוג ואינטימיות בזוג.
המסעדה בנויה כסיפון של אונייה והאדריכל דודי אזולאי האמון על העיצוב המדהים עם סממנים איטלקיים ואפילו המעקה בין הקומות הוא בצורת הגה גדול ועם טפט ותמונה של גודנולה על ציור של מפת העולם ובה המגף מארץ המגף- איטליה היפה.
תאורת המסעדה משתנה בהתאמה, נעים מאוד להתארח ולסעוד. צוות מקסים של מלצרים.
בפנים המסעדה יש 50 מקומות ישיבה ובחוץ 130 מקומות ישיבה זוהי ממש טרטוריה שמזכירה לי מסוגה באיטליה. ומה פירוש המילה טרטוריה- הנאה, אוירה טובה ואוכל משובח.
השף אילן חפץ המוכר ממסעדות מעולות אחרות בארץ מהשורה הראשונה היטיב ממש להגיע לגבהים מטריפים של אוכל ברמה גבוהה מאוד; הטריות, החומרים הכי טובים שהוא משתמש בהם ולא מוותר לאף אחד מהצוות שלו, תמיד את הכי טוב, אם אלו העגבניות, הרטבים, עשבי התיבול הטריים והכי מצא חן בעיני; הפסטות הטריות שנעשות במקום בעבודת יד וכמוהן כל הקינוחים המשובחים וזה לא מובן מאליו!
הקפה והתה של מאורו ובאיטליה כמו באיטליה אפשר למצוא בין הקינוחים טירמיסו טוב, פוקצ'ות קריספיות כשבצקן כמו באיטליה מתובל בשמן זית בנדיבות עם רוזמרין מעל וליד רוטב בלסמי מצומצם.
הקפרזה הכי טובה שאכלתי ולא בכדי, הטריות של המוצרלה פרסקו, העגבניות והבזיליקום, הכל כל כך טעים צבעוני ומרענן את החיך.
אלו לראשונות ועוד; פיצות קריספיות שהחלו לזרום לשולחן הרחב, פיצה פטריות, פיצה עם אנשובי -הכי טעימה שאכלתי מאודי, הבצק דק ובמידה הרצויה מתובל בשמן זית, והתוספות, וואו אחד גדול, אין לתאר,האנשובי הפטריות, העגבניות. פשוט להתענג.
פיצה מארינרה הישר מאיטליה- זיתי קלמטה, עגבניות, פרמז'ן בנדיבות ואנשובי, ומהי מרינרה, מה הפירוש, יורדי ים, כיאה למקום שאנו יושבים בו והאוכל שמגיע גם מהים.
ואז הגיעה פיצה פפרוני נהדרת.
וכוכב הערב רביוליני פורצ'ינו טעים טעים ושוב טעים מעודן . המרכיבים הם מסקרפונה, יין לבן , שמן כמהין ופרמז'ן, כל ביס זה להתעלף עד כדי כך. ואני לא מגזימה
טורטליני דלעת עם שמן זית, שמנת,עלי תרד- עוד מנה מענגת מבית היוצר של אילן חפץ השף המוכשר.
אני לקחתי לעיקרית ניוקי מצויינים, שמנמנים יפים וגדולים עם נתח יפה של פילה סלמון שעשוי בדיוק במידה הנכונה ומתובל בעדינות. ברוטב פגשתי גם בפרוסות זוקיני ירקרקות, יין לבן ושמנת. מאוד נהניתי ואין ספק שהמנה ענקית ומשביעה.
חבריי לארוחה נהנו עם אחת המנות המעולות שטעמו מאודם, לדבריהם ואני מצטטת!
וזו הייתה מנה מהספיישלים של אותו ערב, קרעי פסטה עם נתחי סינטה דקיקים ואספרגוס, איך שהם התענגו.
ליוו אותנו בארוחה המשקאות הבאים; יין שרדונה, שנדי צונן, לימונענע גרוס וקנקני מים קרים.
היה שם ריזוטו אחד הטובים שאכלתי מאודי ואכלתי כמה וכמה ריזוטו בחיי אם במחוזות איטליה, אם במחוזותיו של רפי אצלנו בבית. טעמו של הריזוטו פטריות היה מענג ולימוני קמעה. ריזוטו ברמה! ציון 10.
ומה בקינוחים; מקפא ברולה עם פרפה שוקולד לבן, פרנץ נוגט וקרם שוקולד. אני קצת מבינה בקינוחים ויותר בשוקול וזה היה טעים :)
טירמיסו בכוס זכוכית לא קטנה ,נהניתי אם כי תמיד אני עושה את הטעות. ולוקחת יותר מדי מאבקת הקקאו למעלה ומתחילה להתעטש, אבל מתחת לאבקה המפודרת של הקקאו נחו ביסקוטים מצויניים תוצרת הבית, גבינת מסקרפונה, אספרסו וליקר אמרטו.
מהמרקיז עליי לבקש סליחה משום שלא הצלחתי לחצות את המשוכות ולהגיע עד אליו אבל מי שטעם אהב מאוד, לאוהבי השוקולד, עם בננות מקורמלות, שטרויזל אגוזי לוז וגלידת קרמל משובחת.
אז אם אתם מגיעים לנמל תל-אביב ותרים אחר מסעדה טובה, לכו על פורטו, גם אוירה, גם אוכל מעולה, גם מול הים. בילוי מושלם בזוג או לארוחה משפחתית וחגיגה אחת גדולה.
לילדים אגב יש תפריט ילדים ויש בפורטו ספגטי מצויין ושניצל, אז לא חייבים צ'יפס מסורתי והילדים אוהבים את זה.
פתוח עד חצות בהאנגר 21 ובששי שבת מ- 9:30 עד חצות, עסקיות בין 12-17 וארוחות בוקר רק בסופי שבוע.
יופי של בחירה - פורטו בנמל. האיטלקית שלי ובשבילי.
אכלתי בלא מעט מסעדות איטלקיות ופורטו מתברגת בשורה הראשונה בארץ מסוגה.
האהבה לאוכל מורגשת בכל מנה ומנה





React to WordPress