אמנם הבטחתי לעצמי לחכות עם המתכון והרשומה לראש השנה אבל מסתבר שסבלנותי לא קצרה הצלחה גדולה וחלטתי לפנק את בני הבית בתוספת מיוחדת לקראת "סתם שישי" של חודש אלול.

 

קרוב לוודאי שבגלל שהתנור היה  כבר חם ובפעולה עוד קודם כששקדתי על הכנת מטעמי השבת שלנו, החלטתי שלא כמו בעבר, שאת הגזר הגמדי אכין בתהליך אפיה.

 


 

[

המרכיבים

שקית גזר גמדי קפוא של שופרסל.

שמן זית

מלח גס

שני ענפי טימיןטרי

3 כפות דבש

כף חומץ בלסמי

פפריקה מתוקה

 

 

בשלב ראשון חלטתי במים חמים את שקית הגזרים והותרתי במסננת למשך 10 דקות.

העברתי את הגזר הגמדי לתבנית אפיה מרופדת בניר כסף. (אפשר ורצוי להשתמש בניר אפיה)

זריתי מלח גרוס, טימין, פפריקה מתוקה, מעט שמן זית והכנסתי לתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות.


 


 

בינתיים ערבבתי בכוס:

2 כפות שמן זית

3 כפות דבש

כפית חומץ בלסמי.

הוצאתי מהתנור וטפטפתי על הגזר הגמדי את תכולת הרוטב  שבכוס כך שיגיע לכל הגזרים.

נערתי קצת את התבנית והשבתי לתנור לחמש דקות נוספות.

התוספת יצאה נפלאה וחגיגית .

 

 

שנים רבות הכנתי את בצק העלים שלי כמו שאמא מכינה עד היום. אלא שאנו הנשים הצעירות יותר, בוחרות לקצר תהליכים, לחיות בקצב חיים מהיר יותר מבלי שזה יהיה "על חשבון" הטעם. פתחתי גם את בצק העלים המרודד של שופרסל, כל שנותר לי הוא לגלגל, לטבול בהרבה סוכר ולאפות על ניר אפיה. 

 

עם שומשום שהגיע בקופון - הכינה אמא כעכים 

 

 אני מאחלת לכולנו שנה טוב ומתוקה עם גזר גמדי מזוגג בדבש ומודה על ההכתרה לשופרסטארית מצטיינת לחודש שחלף. תודה לדפני.

 


 

ריקי ברוך

  בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי 

 0506489787