הגרסה הטבעונית: טראפלס שוקולד מריר
25
טראפלס
טבעוני
ללא גלוטן
פרווה
100 מ"ל (¼ פחית) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן)
....................................................
¾ כפית פתיתי צ'ילי יבש
....................................................
½ כפית קינמון
....................................................
200 גרם שוקולד מריר
....................................................
אבקת קקאו לציפוי
....................................................
בסיר קטן שמים יחד קרם קוקוס, צ'ילי וקינמון ומביאים לסף רתיחה. קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה. כאשר הקרם רותח מסננים אותו מעל השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה וטורפים לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים מחצית מכמות גרגרי הצ'ילי (מתוך המסננת) לתוך התערובת ומערבבים היטב. מצננים את התערובת במשך שעתיים במקרר.
בעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים לטראפלס. מצפים את הטראפלס בקקאו ומגישים.
שומרים את הטראפלס עד 10 ימים בקופסה אטומה במקרר, או במקפיא עד 3 שבועות.
לא טבעונים?המירו את קרם הקוקוס בכמות זהה של שמנת מתוקה (דבר שיהפוך את הטראפלס לחלביים, כמובן.)
{הטראפלס יוצאים די חריפים, לכן אם אתם רגישים אפשר להפחית מעט את כמות הצ'ילי ל-½ כפית בלבד, אז הם יהיו יותר עדינים. אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו הל, ג'ינג'ר או אגוז מוסקט – לפי טעמכם. מומלץ להשתמש בשוקולד מריר עם לפחות 53% מוצקי קקאו, על מנת שהטראפלס יתייצבו כראוי.}
מתוך "הספר המתוק". נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט בהוצאת כתר





React to WordPress