תיכף מגיעה שבת -ארוחת ערב משפחתית- כולנו ביחד מלוכדים, אוכלים אוכל טוב, שותים יין, צוחקים, מדברים על כל מה שעבר עלינו כל השבוע ונהנים מן הפינוקים שרפי הכין ,בישל טרח ועשה באהבה למעננו.

אז יש סלטים, ויש יין, ויש חלה ביתית ויש תוספות, אבל גולת הכותרת זה מה שמתבשל לו באיטיות בתנור כמה שעות לפני כניסת השבת, עוף שחום עם תפוחי אדמה לצידו. כמה נעים, מנחם ומחמם.

אוכל שבת מענג שאיכשהו תמיד יותר טעים בשבת ואין מצב שבני הבית יוותרו על התבנית הריחנית הזו והשחומה שחייבת להיות על השולחן ואוי ואבוי אם לא. זו לא אותה ארוחה.

אז יש מתכון קבוע שהרי משהו שאוהבים ומשהו שהוא חלק מהשגרה המשפחתית ,אזיי רצוי מאוד שיחזור על עצמו שבוע שבוע ומה שיהיה סביבו יכול להתשנות והעולם יכול להתהפך והעוף הטוב חייב להיות על שולחן השבת.

 

 

 

החדשנות     בסדרה של עוף טוב - היא שכבר לא צריך להמתין בתור אצל הקצב: חלקי עוף טריים, ארוזים ונקיים ? מוכנים לשימוש ללא מאמץ נוסף בבית, היישר מהמקרר שבסופר. זה טרי, איכותי, קל ויותר בריא ? כרעיים ושוקיים ללא עור 40% פחות שומן, ושניצל עוף פרוס דק - רק 2% שומן .

לא בכדי זכו מוצרי עוף טוב בתו מוצר השנה של שנת 2014. תואר מתאים ונאה למוצרים טובים וטריים שמספקים לנו פתרון מעולה במטבח הבית.

אז המתכון הרי הוא לפניכם:

 

 

שוקיים וכרעיים של עוף טוב בתנור עם תפוחי אדמה

 

בצל גדול

5 תפוחי אדמה

את השוקיים והכרעיים לשטוף ולהניח בצד. לחמם תנור ל-120 מעלות.

לקלף 5 תפוחי אדמה בינוניים, לחתוך לקוביות

על תבנית (דו שימושית לגז ולתנור), לטגן בצל שלם קצוץ, להוסיף 2, וחצי ספלים של מים, מלח בערך כף שטוחה, 2 כפות סילאן, 1/4 עד 1/2 כפית סחוג, פפריקה מתוקה, קצת חוויג', כפית כורכום, פלפל שחור לפי הטעם.

להניח את השוקיים והכרעיים, להוסיף את תפוחי האדמה. לערבב את הנוזלים ולמזוג מעל העוף, לסגור עם מכסה את התבנית, (אם אין אז עם נייר כסף כפול). להביא לרתיחה ולהשאיר על אש בינונית במשך 20 דקות .

להכניס לתנור שחומם מראש (כשהגיע לחום הרצוי) להניח על רשת בקרקעית התנור למשך 4-6 שעות.

1/2 שעה לפני הסיום, להוציא את התבנית ,לשפוך את הנוזלים לקערה, כך שיישאר רק מעט מאוד נוזל, להחזיר את התבנית לגובה של אמצע התנור ולהשאיר עד לסיום.

בתיאבון!!!  

 

ויש עוד מתכון של ספגטי עם שוואמה- ללקק את השפתיים  

 

 

חבילת ספגטי מקמח דורום

ק"ג שווארמה חתוכה לרצועות דקות

תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, חוויג', תיבול לשווארמה, פלפל שחור ושמן זית.


 

הכנת השווארמה- מחממים מחבת לחום גבוה עם מעט שמן זית מניחים את רצועות השווארמה, מתבלים לפי הטעם האישי בתבלינים, מערבבים ומבשלים למשך 20 דקות 

מבשלים ספגטי לרמת אל דנטה. מסננים ומעבירים לקערת הגשה, ממליחים ,שופכים מלמעלה את הרוטב ורצועות השווארמה, מערבבים קלות