טבעוניות וללא גלוטן: לביבות גזר ובטטה מוזהבות
לכמות של 40 לביבות
החומרים:
700 גרם בטטה מקולפת ומרוסק במעבד מזון או פומפייה
300 גרם גזר מקולף ומרוסק במעבד מזון או פומפייה
בצל גדול קצוץ דק דק
2 כפות שמן קוקוס
3 כפות קמח חומוס
3/4 כוס קמח אורז מלא
3 כפות גדושות טחינה גולמית מלאה מונבטת
5 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים )
1 כפית מלח גס אטלנטי אפור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל שחור
איך מכינים?
לערבב את הבטטה והגזר הקצוצים, להפריש כוס וחצי ולשים בצד.
את היתרה לאדות מעל רשת אידוי כעשרים דקות עם מכסה עד שמתרכך.
את הכוס וחצי תערובת שהפרשנו הצידה לערבב יחד עם הבצל הקצוץ ולאדות במחבת רחבה עם 2 כפות שמן קוקוס והתבלינים, לכוון על אש נמוכה ולכסות במכסה לשלוש דקות ומדי פעם לערבב.
כשהבטטה והגזר מוכנים אחרי האידוי, לערבב את תערובת הבצל עם הבטטה והגזר ולהוסיף את שאר החומרים ולערבב טוב. אפשר למעוך עם מועך של פירה לתערובת חלקה יותר.
לחמם תנור ל 180 מעלות, להבריש ניר אפיה (רצוי אקולוגי) עם שמן קוקוס ולסדר עיגולים בגודל של כף שטוחה על גבי 2 תבניות.
לאפות 15 דקות על צד אחד ועוד 10 דקות לצד השני.
לצנן לפני אכילה, בתאבון!





React to WordPress