ממרחים ביתיים: 4 אופציות פשוטות ובריאות
ממרח עדשים ירוקות מונבטות, גרעיני חמנייה והרבה שום
כוס וחצי עדשים ירוקות מונבטות
חצי כוס טחינה גולמית עדיף משומשום מלא
כפית מלח עשבים
רבע כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
4 כפות גרעיני חמנייה
חצי כפית כמון
4 שיני שום מעט פלפל שחור גרוס
צרור כוסברה
כוס מים
במתכון הזה השתמשתי בעדשים ירוקות שהנבטתי ולא בישלתי.
מי שקשה לו לעכל עדשים יכול לבשל את העדשים המונבטות 25 דקות עד לריכוך.
לשים את כל הרכיבים במעבד מזון ורק חצי מכמות המים ולהפעיל, לאט לאט להוסיף את יתרת המים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
אם נוזלי מדי אפשר להוסיף טחינה או גרעיני חמנייה, אם סמיך, להוסיף מים.
ניתן לשמור במקרר עד חמישה ימים.
פסטו פיצוחים ואומגה 3
מלוא החופן בזיליקום (בערך 4 כוסות של עלים(
1 כוס ריג'לת הגינה (עלה ירוק עשיר באומגה 3(
1/2 כוס שמן זית איכותי מכבישה קרה
1/3כוס מכל אחד: קשיו, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פיסטוקים
4 אגוזי ברזיל
1/2 כף אבקת שמרי בירה
1 כפית מלח עשבים
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון
לשטוף טוב את העלים, לשים במעבד מזון את האגוזים והעלים ושאר הרכיבים וחצי מכמות שמן הזית, להתחיל לטחון ולאט לאט להוסיף עוד שמן עד שמתקבלת עיסה לטעמכם.
לטעום ולתקן תיבול עם צריך
הפסטו הזה מאד חזק בטעמים שלו אבל משובח ביותר.
ממרח שוקולד ביתי
3 כפיות גדושות שקדייה
2 כפיות שמן קוקוס
2 כפיות קקאו
1 כפית סילאן
1 כפית מייפל טבעי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף מים חמים
לערבב הכל וליהנות!
ניתן לשמור בקירור שבועיים בקופסא אטומה.
טחינת סלק אגוזים
לשים במעבד מזון בסדר הבא
1 סלק בינוני מקולף מבושל או אפוי (אפשר גם חי אבל אז צריך מעבד מזון חזק במיוחד)
מיץ מחצי לימון
חופן אגוזים לבחירתכם
8 כפות גדושות של טחינה משומשום מלא מונבט
חצי כפית מלח עשבים, קצת פלפל שחור ופלפל שום.
1/3 כוס מים
לערבל הכל יחד
לתקן תיבול.
אם סמיך מדי להוסיף מים, אם נוזלי מדי להוסיף טחינה.
נשמר במקרר ארבעה ימים.





React to WordPress