מומלץ לקנות נתח פיקנייה שיש עליו שכבת שומן של כחצי סנטימטר.

רגע לפני הצלייה מפזרים מעל נתח הפיקנייה מלח גס ומניחים אותו על הגריל, כך שיונח עם הצד של השומן על הגריל, וצולים כ- 50 דקות.

לאחר מכן הופכים את הנתח לצד השני וצולים עוד כ-25 דקות. לאחר מכן, שוב הופכים את הנתח כך שיונח עם הצד של השומן על הגריל, וצולים עוד כ- 5 דקות.

פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים, ומפזרים מעל עוד מעט מלח גס.

 

 

המתכון באדיבות ניר סיויק, מומחה לבשר, והבעלים של הבשר של ניר - חנות בוטיק מעוצבת לנתחי בשר איכותיים ומשובחים במיוחד הנבחרים בקפידה ומיובאים בעיקר מארגנטינה, אוסטרליה, ברזיל, אירלנד ועוד.