חומרים ל-5 מנות:

800 גרם חזה עוף ללא עצמות חתוך ל-20-18 פיסות

 

למרינדה:

4 כפות שמן

2 כפות ג'ינג'ר טחון או כתוש

2 כפות שום כתוש

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית פפריקה מלח

1 כף מיץ לימון

50 מ"ל שמנת צמחית (למי שלא שומר כשרות, אפשר עם שמנת חמוצה)

5 חוטי זעפרן מושרים בכף מים פושרים

 

להגשה:

1 בצל חתוך לטבעות, מעט כוסברה טרייה קצוצה

+ מכינים 3 קעריות: אחת לשמן זית, אחת למחית ג'ינג'ר ואחת למחית שום. טובלים את פיסות העוף בשלוש הקעריות בסדר זה.

+ שמים את העוף בקערה גדולה. מתבלים בפלפל, כמון, אגוז מוסקט טחון, פפריקה, צ'ילי, הל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ושמנת עם זעפרן. מערבבים ומניחים ל-6-4 שעות במקרר.

+ מחממים תנור לחום מכסימלי (300 מעלות, ואפילו יותר, אם אפשר).

+ משפדים את פיסות העוף על שיפודי מתכת. מנמיכים את חום התנור ל-250 מעלות וצולים 15 דקות, עד שהעוף מתרכך. מגישים ליד טבעות בצל וכוסברה קצוצה.

 

גיוונים:

1. במקום שמנת צמחית אפשר להכין עם מחית קשיו: טוחנים במעבד מזון 1/2 כוס אגוזי קשיו ו-1/2 כוס מים, עד לקבלת מחית במרקם אחיד.

2. משפדים את העוף על שיפודי עץ. משרים את השיפודים קודם כמה שעות במים, כדי למנוע את חריכתם בחום הגבוה.