נטלי עוזני מגישה 3 מתכוני גלידה ולימי הקיץ החמים
שלום, כאן נטלי ואני רוצה לדבר איתכם על גלידה. מי לא אוהב גלידה? ובאמת יש כל כך הרבה טעמים וסוגים. החלטתי להעלות כאן 3 מתכונים לגלידה כדי שכל אחד ואחת יוכלו להכין בבית. אז תיהנו ובתיאבון.
שלכם, נטלי עוזני - מאמא
גלידת פיסטוק
המרכיבים:
פחית חלב ממותק ומרוכז (כ-400 גרם) גלידת פיסטוק
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף מחית פיסטוק
חצי כוס פיסטוקים קלופים קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. בקערה לא גדולה מערבבים טוב יחד חלב ממותק,מחית פיסטוק וגם פיסטוקים קצוצים אם בחרתם להוסיף כאלה.
2. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
מערבבים בתנועות קיפול שליש מהקצף לתערובת החלב הממותק, מערבבים את התערובת חזרה עם כל הקצף שנותר.
מעבירים לתבנית פלסטיק שטוחה ומקפיאים כמה שעות עד שהגלידה קופאת
אפשר להוציא מהמקפיא ולערבל טוב כדי לשבור את הקרח לגושישים קטנטנים וכך להגיע למרקם קרמי יותר.
גלידת טחינה
החומרים
200 גרם טחינה גולמית משובחת
1 ליטר שמנת מתוקה
150 גרם סוכר חום או לבן
50 גרם דבש
מקל וניל או תמצית איכותית
2-3 כוכבי אניס לטעם
20 חלמונים
איך מכינים
בסיר אחד לא גדול מרתיחים יחד- סוכר, דבש, שמנת, וניל ואניס. מערבבים הכל טוב כדי שכל הטעמים יתחברו אחד לשני.
מוסיפים לאט לאט מעט מהתערובת לחלמונים ומערבבים להשוואת טמפרטורה , אם לא תערבבו במרץ אתם עלולים לקבל חביתה..
אחרי שהוספתם בערך שליש מהשמנת החמה לביצים ניתן להניח שהן כבר בטמפרטורה חמימה מספיק ואפשר להוסיף את מה שנשאר בבת אחת.
חשוב לערבב טוב כל הזמן !
מוסיפים את הטחינה לתערובת ומערבבים.
מצננים את התערובת טוב טוב במשך כמה שעות או לילה במקרר. ומכניסים למכונת גלידה,
ממשיכים להפעיל עד למרקם הרצוי.
גלידת מסטיק
החומרים:
4 כוסות חלב
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור, או אבקת סחלב
1/2 כפית מסטיקא טחונה
1 כפית מי ורדים
הכנה:
בסיר בינוני מחממים את החלב
מורידים מהאש ממש לפני הרתיחה
בקערה קטנה ממיסים את הקורנפלור או הסחלב במעט מים קרים, רק עד שנמס
מחזירים את סיר החלב לאש נמוכה
מוסיפים לחלב את תערובת הקורנפלור/סחלב תוך ערבוב כל הזמן
ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה
ממיסים את המסטיקא במעט מים רותחים ומוסיפים אותה ואת מי הורדים לחלב ומערבבים
מניחים לתערובת להתקרר
מעבירים למכונת גלידה, ופועלים לפי ההוראות





React to WordPress