הכנת הדג - מצרכים:

נתח פילה סלמון במשקל של 200 גרם

מלח ופלפל, לפי טעם אישי

מספר גבעולי טימין

גרידת לימון, מיליון שלם

 

אופן הכנת הדג:

מתבלים את נתח הפילה סלמון במלח, פלפל, טימין וגרידת לימון. מכניסים לתנור ל 10-20 דקות על חום של 200, עד שהדג אפוי, אך לא אפוי יתר על המידה.

 

הכנת קריספי פולנטה- מצרכים:

 1 ליטר חלב

200  גרם קמח פולנטה

40  גרם חמאה

אורגנו טרי קצוץ

40  גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן הכנת קריספי פולנטה:

מרתיחים את החלב ביחד עם חמאה. ברתיחה, תוך ערבוב, מוסיפים קמח פולנטה. מבשלים כ-5 דק? (תלוי בסוג קמח הפולנטה) עד הסמכה.

מוסיפים את האורגנו והפרמזן ומערבבים. מכניסים למקרר.

לאחר שמתקשה במקרר (כשעתיים), חותכים לקוביות, מצפים בקמח פולנטה, ומטגנים בשמן עמוק.

 

הכנת רוטב רומסקו- מצרכים:

4 גמבות

50 גרם שקדים פרוסים קלויים

1/4 כפית שום כתוש

50 מ?ל חומץ שרי

100 מ?ל שמנת

מלח

 

אופן הכנת רוטב רומסקו:

קולים 4 גמבות בחום גבוה בתנור, מקררים ומפלטים מן הגרעינים.

מכניסים את הגמבות הקלויות ואת שאר המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם עדין ואוורירי.

 

הכנת באקצ?וי מאודה- מצרכים:

2 צרורות של עלי באקצ'וי

50 גרם חמאה

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל, לפי טעם אישי

 

אופן הכנת באקצ?וי מאודה:

חותכים לרבעים את העלים וחולטים במי מלח כ-40 שניות. לאחר מכן מקפיצים את העלים על מחבת עם חמאה, מיץ לימון, מלח ופלפל.

 

אופן ההגשה:

מניחים על צלחת את פילה הסלמון הצרוב, לידו את הבאקצ'וי המאודה וליד את הקריספי פולנטה. מוזגים לצלוחית קטנה את רוטב הרומסקו ומניחים ליד הקריספי פולנטה.

 

צילום: יעל האן. סטיילינג: מור עזוז דרור

 

לעמוד הפייסבוק של גרציא