עוד משחר ילדותם של ילדי הרגלתי אותם לבשל איתי , הכל בהתאם לגילם, מצד אחד זה היה זמן איכות  כייפי ופעיל ביחד מצד שני ככה הם הסכימו לטעום דברים ..

המטבח שלנו ידע טעמים נפלאים, ידע קמח מפוזר (בטעות בטח שבטעו) בתוך הארונות והמגירות, ידע שבירת ביצים לא בדיוק בקערה וידע הרבה אוכל, בסגנון איטלקי בעיקר..

בין היתר, המטבח שלנו ידע גם בכי של צריבה מכוויה , כאב מחיתוך קל בעיקר שלי אבל גם של הנסיכים שלי.

 

כמה שאני אנסה לגונן ולעטוף אותם  בצמר גפן, זה לא מעשי לעשות את זה 24 שעות כל שניה, מקרים עצובים וכואבים כאלה קורים בעיקר לנסיך הקטן שלי שעושה ספירת פציעות כל לילה כשהוא הולך לישון , פה מכה ברגל שפשוף במרפק, חתך באצבע ועוד ועוד.. ככה זה שאת מגדלת היפוכונדר. 

 

השבוע הוזמנו לסדנת בישול איטלקי עם ילדים והנסיך הקטן שמטורף על אוכל איטלקי, אחת הסיבות שנסענו לאיטליה בחופשת סוכות היתה בגלל האוכל, הצטרף אלי לסדנא ב 4Chef

שם בישלנו, נו טוב אני בעיקר אכלתי והנסיך הוא זה שבישל..מה הוא בישל?!

 

פיצה מרגריטה

ארנצ'יני

רביולי במילוי ריקוטה

טרמיסו

 

אפילו צירפתי מתכון להכנת טירמיסו איטלקי.משהו משהו .

ולמה בחרתי דווקא בטירמיסו? מלבד שהוא טעים?? כי בעשייתו לא משתמשים בסכין, באש ובעוד דברים שיכולים לגרום לפצעים וכאבים אבל זה רק מתכון אחד, ובהרבה מתכונים אחרים כן משתמשים.

 

אני למדתי מנסיון שאנחנו לא עושים כלום במטבח כשאין לצידינו את משחת בפנטן פלוס.
משחה שמחטה ומרפה פצעים, חתכים כוויות ודלקות קלות.

 

גם בלי מקרי חתכים ופציעות,אצלי בבית המשחה הזו היא מצרך חשוב במיוחד.

 בכל לילה שהנסיך הקטן סופר את פצעיו - מהקטנים לגדולים (שגם הם מזערים) אני מורחת לו את בפנטן למען ירגע ושמחר יהיה לו מקום לפצעים חדשים.

 

המשחה באמת מרגיעה אותו ומקלה על גירוד בעור,אפילו עקיצות.

 

 כן,גם על עקיצות ניסינו אותה ואחרי המריחה הראשונה כבר הנפיחות של העקיצה יורדת ותחושת הגרד הולכת ומתפוגגת. במקרה הזה,אני זוכה פעמיים.. גם המשחה באמת עוזרת במקרים של חתכים או עקיצות ולו הפצעים הקטנים ביותר שמתפתחים רק אצל הנסיך שלי. וגם המשחה מרגיעה אותו,הוא מאמין בה ולי יש שקט תעשייתי עד הלילה שאחרי.

מומלץ לכל ההורים לילדים היפוכונדרים וגם לאלה שלא, למקרים כאלה או אחרים,הכי בטוח שתהיה לכם בבית בפנטן פלוס.

 

טרמיסו טעים לכולם!

 

מצריכים:

225גר' סוכר

750גק' גבינת מסקרפונה

750מ"ל שמנת מתוקה

2 כוסות אספרסו 

בישקוטים

 

להגשה:

אבקת קקאו או תלתי שוקולד - מגרדים שוקולד בפומפייה

 

אופן ההכנה:

מקציפים את המסקפונה והסוכר עד שהבלילה נהיית אוורירית

מקציפים  את השמנת המתוקה לקציפה 

מקפלים את הקצפת לקציפת הסקפונה,,, קיפולים הכוונה לא לערבב מהר ממש בעדינות לערבב בין 2 הקיצפות.

טובלים את הבישקוטים באספרסו ומסדרים בתבנית בצורה צפופה 

מורחים שיכבה של הקצפות המערבבות 

חוזרים על זה שוב - לעוד שיכבה

מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר--- לשלוש שעות לפחות

לפני ההגשה מפזרים את הקקאו עם מסננת או מפזרים את השוקולד המגורדד

בתאבון!

 

ותשמרו על הילדים