חלה מתוקה
המרכיבים:
- ק”גקמח לבן
- ½ כוס סוכר
- 40 גרם שמרים טריים
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ 1 כוס מים
- 1 כףמלח
לציפוי:
1 ביצה
שומשום
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים יחד את הקמח והסוכר .
מפוררים פנימה את השמרים ומוסיפים ביצים, שמן ומים.
ולשים עד שהבצק מתאחד.
מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי. - מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה בטמפ’ החדר. - מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-15 דקות.
- יוצרים מכל כדור צורת נקניק ומכל 3 נקניקים קולעים צמה.
מניחים את הצמות הקלועות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה. - מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות בביצה וזורים זרעי מעל שומשום.
- אופים כ-35 דקות או עד שהחלות זהובות.
חלות לשבת. צילום: shutterstock
חלת נוטלה
מתכון ל-2 חלות
המרכיבים:
- ק”ג קמח לבן
- ½ כוס סוכר
- 40 גרם שמרים טריים
- 3 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ 1 כוס חלב
- 1 כף מלח
למילוי:
1 צנצנת ממרח נוטלה
לציפוי:
1 ביצה
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים יחד את הקמח והסוכר .
מפוררים פנימה את השמרים ומוסיפים ביצים, שמן ומים.
ולשים עד שהבצק מתאחד.
מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי. - מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה בטמפ’ החדר. - מחלקים את הבצק ל-2 ומתפיחים כ-15 דקות.
- מרדדים כל חצי למלבן ומורחים בנוטלה.
מגלגלים לרולדה וקולעים 2 צמות.
מניחים בתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה. - מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות שוקולד בביצה ואופים כ-35 דקות או עד שהחלות זהובות.
חלת תפוחים בקינמון
2 רולדות
המרכיבים:
- ק”ג קמח לבן
- ½ כוס סוכר
- 40 גרם שמרים טריים
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ 1 כוס מים
- 1 כף מלח
למילוי:
2 ק"ג תפוחים ירוקים גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם סוכר דמררה
1 כף קינמון
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
1 ביצה
1 כף קינמון
1 כף סוכר דמררה
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים יחד את הקמח והסוכר .
מפוררים פנימה את השמרים ומוסיפים ביצים, שמן ומים.
ולשים עד שהבצק מתאחד.
מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי. - מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה בטמפ’ החדר. - מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
- מחלקים את הבצק ל-2.
מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-15 דקות. - מרדדים את מחצית למלבן, מפזרים בשורה את התפוחים ומרדדים לרולדה.
מניחים את הרולדות בתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה. - מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלות בביצה וזורים מעל קינמון וסוכר דמררה
- אופים כ-35 דקות או עד שהחלות זהובות.