אין ספק שסוכות, בדומה לחול המועד פסח, הוא זמן אידיאלי לטיולים ולאטרקציות. יש מספיק זמן, מזג האוויר מאיר פנים (בדרך כלל) ורוב האתרים פתוחים וזמינים ובנוסף יש המון פסטיבלים ואירועים מקוריים. הנה 5 אטרקציות למי שבוחר לצאת מהסוכה:
אטרקציה חדשה ולכל השנה. צילום: רפאל בן משה
TLV Balloon
מאז שקראתי את ספרו המופלא של פול אוסטר "מר ורטיגו" אני חולמת לעוף. מי לא בעצם? משחר האנושות פינטזו בני האדם לרחף. אי אפשר להגשים לגמרי את החלום אך בהחלט אפשר להתקרב: חוויה שמימית, לא פחות, מחכה לכם בכדור הפורח שהוצב לא מכבר בפארק הירקון בתל אביב. בדומה לאטרקציות דומות בעולם, אפשר לעלות למעלה במעין כלוב מעופף המוצמד לכדור פורח ענקי (שנראה היטב מנקודות רבות באזור תל אביב) ולראות הכ-ל ממעוף הציפור, למשל את הים ואת עזריאלי, את הרצליה, את הרכבת, את נתיבי אילון ואת קווי המתאר של תל אביב.
הכדור הענקי ממולא בגז הליום ידידותי ובטוח לשימוש, ואין אש המחממת אוויר חם כמו בכדורים פורחים מסורתיים. עולים בקבוצות קטנות עד לגובה של 120 מטר, כשברקע מתנגנת מוזיקת מעליות (כדורים פורחים?) חביבה ובריזה נעימה נושבת מהים. מדובר בבילוי קצר, משהו כמו 15 דקות, אבל בחוויה ייחודית שאין כמותה בארץ. "זה כמו האיי של לונדון", אמר לי הפרטנר הממוזל שהצטרף לריחוף ובזאת סיכם את החוויה בהצלחה. אפשר לטוס בבוקר או בשעות אחר הצהריים (אז מובטחת שקיעה מהסרטים). אגב, יש בחול המועד סוכות גם פסטיבל כדורים פורחים בגלבוע ובבשור (צפון הנגב).
המחיר לטיסה הוא 75 שקלים למבוגר, 65 שקלים לתושב תל אביב ו-50 שקלים לילד, יש הנחות באתר tlv-balloon.co.il
הנוף מעל גוש דן. צילום: רפאל בן משה
פסטיבל כדורים פורחים בנגב ובגלבוע, רק בסוכות. צילום: אסף סולומון
סרטי ילדים חדשים
אחד מהמפלטים הכי נעימים שיש הוא אולם הקולנוע. זה גם מפלט מהחום ובעיקר מפלט מהמציאות לעולם שכולו דמיון ופנטזיות. לאחרונה עלו על המסכים כמה סרטי ילדים מקסימים. אנחנו אוהבים לנסוע לסינמה סיטי בגלילות בגלל הדמויות המקסימות המפוזרות בין האולמות, אבל יש כמובן הקרנות בבתי קולנוע בכל רחבי הארץ.
אחד הסרטים החדשים לילדים הוא "בלינקי ביל". יונתן, בן ה-7.5, מתאר את העלילה כך: "היה דב קואלה ששמו היה בלינקי ביל ואבא שלו יצא להרפתקה בים הדרקונים הלבנים. הוא רצה להיות עם אבא שלו, אבל היה חתול אחד ששנא קואלות ואת בלינקי וארב לו בדרך המסוכנת. בדרך פגש בלינקי ביל את נצ'י הקואלה, שרצתה להיות בגן חיות,ואת ג'אקו הלטאה.הם פגשו דב גדול והמשיכו איתו לים הדרקונים הלבנים…". את הסוף לא נגלה, רק נאמר שהוא טוב, בדיוק כמו שילדים אוהבים. חייבת לציין שהילדים התגלגלו מצחוק לא פעם ולא פעמיים במהלך הסרט.
סרט נוסף המוקרן עכשיו הוא סרט אנימציה ישראלי בשם "המסע לכוכב המינימיקים". על האנימציה הקצת פחות משוכללת בהשוואה לסרטים שנוצרו בחו"ל מחפה עלילה מרגשתוסיפור עשוי טוב. הידד ליצירה המקומית.
אירועים של פעם בשבע שנים
אחת לשבע שנים, בסיומה של שנת שמיטה, חוגגים ברובע היהודי בעיר העתיקה בירושליםאת אירועי "מעמד הקהל". זהו המעמד בו התאספו כל עם ישראל באחדות בכל סוף שנת שמיטה בבית המקדש. המעמד המודרני שיחול בחול המועד סוכות כולל טקס מרגש של התקהלות והתאספות, סמל של אחדות ושוויון, לשמיעת קריאת התורה, וכן ייערכו סיורים ואירועים לקהל הרחב העולה לירושלים. מ-1945 מתקיים המעמד בישראל ברציפות מדי שבע שנים בחול המועד סוכות.
הרובע היהודי מתמלא בימי החג באווירה של קדושה, ואלפי מתפללים מגיעים מהארץ ומהעולם לשטוח את תפילותיהם, הסמטאות נמלאות צלילי פיוטים. מדריכי הרובע היהודי יעבירו הדרכות וסיורים, היוצאים משער יפו לכיוון הקארדו, לבית כנסת "החורבה" המרהיב והמשופץ (כולל תצפית מדהימה מגג בית הכנסת, מומלץ מאוד כדי לקבל מושג כללי על האזור הטעון והקדוש בעולם), ביקור ברובע ההרודיאני, ביקור בגן הארכיאולוגי ובסיום הסיור יוכלו המטיילים להגיע לכותל המערבי.
הסיורים המודרכים בתשלום ובתיאום מראש, האווירה בחינם, להזמנות: *4987 או בפייסבוק www.facebook.com/JewishQuarterJerusalem
פסטיבל עכו לתיאטרון בן 36
ארבעה ימים, 40 הצגות מחמש מדינות, בהשתתפות 400 שחקנים ואמנים מרכיבים את חוויית התיאטרון הגדולה בארץ – פסטיבל עכו לתיאטרון יחלו זו השנה ה-36 בחול המועד סוכות. אנחנו מתכננים להגיע בהרכב של ארבע משפחות עם ילדים בטווח גילאים נרחב, ואני משוכנעת שכל אחד ימצא את מבוקשו.
חובבי תיאטרון וגם הקהל הרחב מגיע מדי שנה בהמוניו לעיר הנמל העתיקה בעכו, אז משמשות גם הסמטאות העתיקות כבמה ענקית. חלק מהמופעים נערכים ללא תשלום תחת כיפת השמים וברחובות. התוכנייה עשירה ומפורטת וכוללת הצגות תיאטרון בבכורה, תיאטרון רחוב, תיאטרון בתנועה, מחול, מיצגים, מופעי מוזיקה, יריד אמנויות, מופעי קרקס ופאנלים חברתיים-תרבותיים. המסורת רבת השנים של פסטיבל עכו ממשיכה להציע פלטפורמה משמעותית ובמה ליוצרים מקוריים.רק צריך לבחור לאן להגיע ומתי ובטוח שלא יהיה משעמם.
בכל יום במשך כל שעות פעילות הפסטיבל, כל האורחים מוזמנים להתארח בסוכת הפסטיבל, לאכול ולשתות בצל הסכך, להכיר ולהתנסות בחוויית 4 המינים וליהנות מפעילויות יצירה לילדים, הצגות והרקדות.
הכניסה לסוכה חופשית וללא תשלום.ויש כמובן מגוון של הצגות ומופעים בתשלום (75-40 שקל לכרטיס), פרטים באתר: www.accofestival.co.il
פסטיבל עכו חוגג 36 שנות יצירה. צילום: יח"צ
לגלות את עולם צמחי המרפא
כמעט כל חברה מקימה מרכז מבקרים ובו היא מציגה את פועלה. לרוב מדובר בחוויה מרתקת, גם לילדים וגם למבוגרים. אחד ממרכזים המבקרים הפחות מוכרים הוא המרכז של חברת "ברא צמחים" ביקנעם. במרכז המבקרים אפשר לראות ולגלות את עולם צמחי המרפא ובכלל מדובר במרכז ייחודי בארץ.
"מההר למוצר" הוא מסע מודרך הכולל ביקור בגן צמחי מרפא ייחודי ובו עשרות סוגי צמחים, צפייה בתהליך הכנת מוצרים המבוססים על צמחים ועל הסגולות שלהם והמחשה כיצד אותו צמח שגדל בטבע – הופך למוצר שאנו נוטלים, העוזר לנו לחזק את הגוף ולהתמודד עם תופעות רבות ומגוונות.
הסיורים מתקיימים במהלך החגים, בימים א'-ה' בשעות 13:00-10:00 במרכז "ברא צמחים" (רחוב העתיד 1, יקנעם), חובה להירשם מראש בטלפון 04-6433877 או 04-9899051 (שלוחה 3); ילדים עד גיל 14 ללא עלות, מבוגרים ב-20 שקל
התמצית של הטבע ב"ברא צמחים"
בונוס נוסף – זוכת מאסטר שף, השפית נוף עתאמנה אסמעיל, תערוך סדנאות בישול "מהשדה לצלחת" ללא תשלום במסגרת יריד חגיגי שעורכת חברת Lavidoבנהלל.
לכבוד חג סוכות, עורכת חברת Lavidoקוסמטיקה טבעית ואורגנית, יריד חגיגי במרכז המבקרים הראשי של החברה בנהלל, מול הנופים של עמק יזרעאל.היריד פתוח לקהל הרחב והכניסה אליו היא ללא תשלום. היריד יתקיים ביום שבת, ה-3.10.15, בשעות 10:00-18:00, וביום ראשון, ה-4.10.15, בשעות 9:30-14:00.התפריט של נוף יורכב מפירות ועשבי תבלין טריים שייקטפו ישירות מהבוסתן המלבלב של חברת Lavido, בהם רימונים, נענע, הדס, לבנדר, רוזמרין ועוד. בנוסף, ייהנו האורחים מפעילות כמו טיפולי פנים ומריחת לק במתנה, הרצאות בנושא שמנים וארומתרפיה ועוד.
מרכז המבקרים של Lavido, משק 9, מושב נהלל, 04-6515132, www.Lavido.co.il
השפית נוף בפעולה. צילום: ehab shukha photography