"חוות תקוע" מתגייסת לקידום המודעות למאבק בסרטן השד

 

 

מדי שנה מאובחנות בישראל כ- 4,000 נשים שלקו בסרטן השד. סרטן השד הוא המחלה הממארת השכיחה ביותר בעולם המערבי. אחת מכל שמונה נשים ישראליות עלולה לחלות בסרטן השד. חודש אוקטובר מוקדש בכל העולם וגם בישראל כחודש המודעות לסרטן השד להגברת המודעות למחלה ולאבחון המוקדם.

 

חוות תקוע המשווקת פטריות וירקות מיוחדים, מקדמת את המודעות למאבק בסרטן השד ובמהלך חודש אוקטובר ישווקו הפטריות הטריות של "חוות תקוע" במהדורה מיוחדת באריזות ורודות, עם מדבקה וסרט ורוד ? סמל המאבק בסרטן השד. חלק מההכנסות יועברו כתרומה לעמותת "אחת מתשע" (הפועלת לקידום המודעות למחלה ולתמיכה בחולות וקרוביהן).

 

בין פטריות ובריאות 

מחקרים רבים מאששים כי הפטריות למאכל על סוגיהן השונים הן בעלות יכולות אנטי-סרטניות התורמות למניעת מחלת הסרטן, מעכבות את התפתחות התאים הסרטניים ואף מקלות על ההתמודדות עם המחלה.

 

פטריית מאי-טאקי

מתוך המחקרים  עולה כי יש לפטרייה יכולת לעודד יצירת תאים של מערכת החיסון המשמידים תאים סרטניים ונלחמים בהתפתחות הגידול. נוסף לכך התברר שאכילת פטריות מאי-טאקי שיפרה את יעילות טיפולי הכימותרפיה, הפחיתה תופעות לוואי ושיפרה באופן משמעותי את ההתמודדות עם המחלה בסוגי סרטן רבים ובהם סרטן השד, סרטן ריאות, סרטן המעי הגס, סרטן הכבד ועוד. את הפעילות הרפואית האנטי-סרטנית של הפטריות מייחסים לרכיבים מסוג בטא גלוקן. בנוסף, נמצא שהפטרייה מיטיבה עם איזון רמות הסוכר בדם ומחזקת את מערכת החיסון.

 


פטריית שי-טאקי

היא בין פטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו וגדלות לצרכי מאכל ורפואה. מבין סגולות הפטרייה הרבות שנמצאו במחקרים שונים, נמצא שהפטרייה מכילה חומר ייחודי בשם לנטינאן אשר מחזק את מערכת החיסון ומעכב התפתחות תאים סרטניים. מחקרים מראים שפטריית ה-שי-טאקי מסוגלת לגרום להגדלת הפעילות של המקרופג'ים  – התאים הבולעניים של מערכת החיסון, אשר אחראים בין היתר על זיהוי והשמדת תאים סרטניים. 

 

בנוסף לפטריות מאי-טאקי ושי טאקי, משווקת "חוות תקוע" גם מגוון רחב של פטריות אקזוטיות, טריות ומיובשות, בהן- פטריות יער, מלך היער, שי-מג'י, הטאקי, חצוצרה זהובה ועוד. לאחרונה החלה "חוות תקוע" לשווק את פטריות המאי-טאקי גם בגרסה הטרייה. הפטריות משתלבות נהדר במגוון רחב של מנות ותבשילים, טעמן עשיר ומעשיר כל מנה. 

 

 

 

מאפה פטריות יער ושי-טאקי/ מאת  : Le Relais Jaffa 

מצרכים: 

250 גרם פטריות יער טריות 

250 גרם פטריות שי- טאקי טריות 

בצק עלים חתוך ל-8 עיגולים דקים 

2 שיני שום 

מלח ים 

פלפל גרוס 

שמן זית איכותי 

מעט עירית קצוצה לקישוט 

250 גרם  בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לקוביות 

הכנה: 

מסירים את רגל פטריות השיטאקי ופורסים את שני סוגי הפטריות לרצועות דקות, מחממים מחבת טפלון עם שמן זית ומטגנים מעט את השום, מוסיפים את הפטריות ומטגנים להזהבה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

במחבת נפרדת מטגנים את השאלוט עד הזהבה. 

מסדרים את עיגולי הבצק על תבנית ואופים מספר דקות בתנור שחומם מראש ל 180-200 מעלות. 

מוציאים את עיגולי הבצק ומסדרים את המנות בכלים אישיים, עגולים, המתאימים לאפיה. 

בכל כלי מניחים שכבות של פטריות ושאלוט- שכבת פטריות, מעליה שכבה של שאלוט ושוב שכבת פטריות ומניחים מעל את עיגולי הבצק. 

לפני ההגשה מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים מספר דקות . 

 

הגשה: מוציאים והופכים על צלחת הגשה כך שהבצק יהיה בתחתית. מגישים בעיטור שמן זית ועירית. 


 

 

 

 

מאפה פילו עם פטריות יער וגבינת עיזים /שף אוהד קורי, קפה לואיז

מצרכים:

4 דפי פילו של 20X20   ס"מ

200 גר' גבינת עיזים

1 מגשית פטריות יער

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 שיני שום, כתושות

שמן זית

מלח

הכנה:

מחממים את התנור ל- 220 מעלות ואופים את הפטריות בתבנית אפייה, כשלוש דק', לצמצום כמות הנוזלים.

מורידים את טמפ' התנור ל 170 מעלות. מרפדים כל קוקוט בדף פילו ומושחים במעט שמן זית.

מילוי: מערבבים את הפטריות עם גבינת העיזים, הבצל הירוק והשום, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית ומתבלים במלח. ממלאים כל קוקוט בתערובת הגבינה ודוחסים מעט. סוגרים את דף הפילו למעלה בחצי סיבוב ("סגירת סוכרייה"), מזלפים מעט שמן זית מעל ואופים 15-20 דקות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהקוקוטים ומגישים לצד סלט ירוק רענן.

 

 

 

 __________

מחירים: פטריות שי-טאקי ומאי-טקי טריות: 10-12 ? (למשקלים של 125-150 גרם). 

פטריות שי-טקי ומאי-טקי מיובשות: 10-12 ? ל- 25 גרם. 

 

את פטריות חוות תקוע ניתן להשיג בכל רשתות השיווק, החנויות הפרטיות והשווקים הפתוחים ברחבי הארץ.

 

לבריאות 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות 

 


תגובות (0)
הוסף תגובה