השף ניר צוק משיק את 'מאפו' ברח' מאפו 9 בת"א במלון פרימה סיטי

 

 

 

 

 

צהרים טובים חברות וחברים

 

שבוע שעבר היה לי חופש נהדר מעבודתי- שבוע שלם להיות עם בתי, לעשות סידורים בלי לחץ ,לשבת בבית קפה, לקפוץ לים בשעות בין הערביים היה לי לעונג רב לבלות עם בתי יעלוש, בהתחשב בעובדה שהיא תמיד עסוקה, בלימודים, בצופים, עם חברות וחברים.

הוזמנתי לטעימות בחדשה של ניר צוק – מאפו במלון פרימה סיטי הנהדר. היה זה ערב נהדר עם אוכל מצויין.

את ניר צוק אני מכירה ממסעדותיו האחרות ומעוד סיורים והשקות של עיתונאים שהזדמנתי אליהם.

אכלתי בלא מעט מסעדות בחיי ,אם מתוקף תפקידי ואם סתם בבילוי זוגי/משפחתי לחגוג אירוע משמח, או סתם ביום של חול עם חברות ויש לי לא מעט ניסיון בתחום וחייבת לציין לשבח ראשית את האויירה האופפת את המקום, מלון פרימה שעות בין הערביים, ממש מול הים כמעט, הכל מעוצב לעילא ולעילא ,תענוג של מקום ועיצוב ,מדף המשקאות שנמצא תלוי בבר נראה מעולה ומזמין לשתות משקה איכותי.

הצוות מיומן ,נעים הליכות ומקצועי. הם יודעים את עבודתם שם, כל מנה ומנה המלצרים החביבים ידעו לפרט. יש מנהל משמרת שיושב בכניסה למסעדה ומפקח על הכל – ממש סופר על חייכן ואדיב.

בתוך המסעדה פנימה יפה מעוצב ונעים, אך לכל אוהבי החוץ- הצצתי וראיתי אנשים נהנים בשולחנות אשר נמצאים במרפסת עוד קצת וגם אני אוכל לשבת בחוץ בהתחשב בלחות התל-אביבית.

המסעדה מטופחת ונעימה ואני ממליצה

וכעת לעניינינו.

 

אני התכבדתי במוחיטו פירות נפלא ומשכר לשם שיש מוחיטו אדמדם ואילו בתי ילדתי לקחה קוקטייל וירג'יין כמובן ללא אלכוהול.

לחם נפלא ולא קצר בעליל – הגיע לשולחן עם כמה וכמה ממרחים- עגבניות, חזרת לבנה וממרח עלי גפן. אי אפשר היה להפסיק לאכול מן הלחם ,ממש חששתי שבתי תשבע ממנת הלחם האדירה.

ועוד ראשונה נפלאה ממש נשנוש משגע- בשר כנפים ברוטב גספצ'ו, קייצי עם ענבים כבושים קריספי.

ממש חטיף שאפשר לאכול ממנו עוד ועוד. הנאה צרופה!

לעיקרית אני הזמנתי כמובן דג הכי אוהבת ולברק- ממש הדג האהוב עליי. הלברק מגיע במילוי אורז אדום -הוא צלוי בתנור עם שמן זית +עשבים- מנה גדולה ומענגת חושים.

בתי חובבת הפסטות בחרה בטליירייני פטריות יער עם שום ואגוזי מקדמיה- מנת פסטה מבין הטובות שנצפתה באזורנו. מאוד מיוחדת. המנות העיקריות גדולות, משביעות ,נראות מעולה .כמובן שכל אחת מאיתנו טעמה גם מן המנה העיקרית של האחרת. 

 

כל כך שבענו ונהנינו ובגלל שהמסעדה בהרצה היה באותו הערב רק קינוח אחד- עם רחת לוקום, מה שיעלי לא אוהבת, העדפתי לוותר גם ככה שבענו ונהנינו. לקחתי רק אספרסו.

אין ספק שאחזור למסעדה הנפלאה לאחר ה- 15.9 – לאחר תקופת ההרצה, אוכל לדגום עוד מנות עיקריות וראשונות ולבדוק את הקינוחים.

זו מסעדה שכיף לשוב אליה. אוכל טוב, מיקום נהדר, שף חביב ביותר, הרגשה עילאית ויש למה לצפות.

חבל שאני לא מהאכלניות הגדולות, אחרת הייתי טועמת ובודקת גם את המנות האחרות ,נשמע שנהדרות מתוך חוות דעת ששמעתי מחברים.

 

תודה רבה שוב לניר צוק על אירוח נהדר.

 

ניר צוק ? סוגר דלתות ופותח שער:

השף ניר צוק משיק את 'מאפו' ברח' מאפו 9 בת"א מאפו ביסטרונומיק מציעה חוויה קולינרית ים תיכונית, איכותית ויצירתית באווירה אורבנית קלילה ושמחה, מסעדה כשרה עם תפריט מגוון של מנות טריות מהים ומהיבשה.

  • המסעדה בתקופת הרצה עד הפתיחה הרשמית ב- 15.9.
  • ניר צוק: "אני רואה ב'מאפו' הזדמנות להתענג על האפשרות ליצור באופן מדויק חווית אכילה ובילוי שונה מזו שיצרתי עד היום. כשף ואדם שעבר כל כך הרבה רכבות הרים, גלגלי ענק ולאחרונה סגירת דלתות ? פתיחת ביסטרונומיק, המציעה אוכל איכותי, טוב ויצירתי, במחיר סביר ובאווירה כל כך כייפית, היא מבחנתי פתיחת שער חדש. אני באמת מרגיש שמצאתי מקום בו המעורבות שלי ברמת העיצוב, הקונספט, התפריט כמובן ועד לתמונות שתלויות על הקיר, מאפשרת לי לפרוח ולהתרכז בלהיות יצירתי".

השף ניר צוק משיק את "מאפו", ביסטרונומיק כשרה, הממוקמת במלון "פרימה סיטי" ברחוב מאפו 9 בתל אביב, המציעה חוויה קולינרית ים תיכונית, איכותית ויצירתית. בין המנות הראשונות בתפריט ניתן למצוא רביולי ארטישוק ירושלמי במיקס של עגבניות, חזה אווז בצלייה איטית עם יין ואוכמניות שחורות, פרושוטו בקר בשמן אגוזים, ריזוטו של פריקי וארבוריו עם תרד וגבינה טבעונית ובעיקריות – מדליוני פילה בקר עם קונפי תפוחי אדמה, לברק במילוי אורז אדום צלוי בתנור עם שמן זית ועשבים ועוד. המסעדה החדשה תיפתח ב 15.9.

ניר צוק: "אני רואה ב"מאפו" הזדמנות להתענג על האפשרות ליצור באופן מדויק חווית אכילה ובילוי שונה מזו שיצרתי עד היום. כשף ואדם שעבר כל כך הרבה רכבות הרים, גלגלי ענק ולאחרונה סגירת דלתות ? פתיחת ביסטרונומיק, המציעה אוכל איכותי, טוב ויצירתי, במחיר סביר ובאווירה כל כך כייפית, היא מבחנתי פתיחת שער חדש. אני באמת מרגיש שמצאתי מקום בו המעורבות שלי ברמת העיצוב, הקונספט, התפריט כמובן ועד לתמונות שתלויות על הקיר, מאפשרת לי לפרוח ולהתרכז בלהיות יצירתי".

בתקופת ההרצה המסעדה מציעה 20% הנחה על תפריט האוכל.

המסעדה מציעה חדר פרטי לעד 50 סועדים. בתקופת ההרצה המסעדה תהיה פתוחה בין 18:00 ועד אחרון הלקוחות.

מאפו, רחוב מאפו 9 מלון פרימה סיטי ת"א, 03-7629002,

*ביסטרונומיה – ה?לחם של ביסטרו וגסטרונומיה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה