מתכון מתוך הספר "מתוק מהחיים" באדיבות קונדיטוריית עוגות בן עמי
המצרכים הדרושים להכנת הבצק:
(תבנית בקוטר 26)
6 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
½ 1 כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפוחי אדמה
המצרכים הדרושים להכנת המלית:
1 ק"ג תפוחי עץ סמיט מקולפים וחתוכים לפרוסות (כ-8 תפוחים)
¾ כוס סוכר
2 כפיות קינמון
מיץ מלימון אחד
המצרכים לציפוי:
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפיות קינמון
½ כוס סוכר
אופן ההכנה:
מלית
מחממים תנור ל- 180 מעלות
בקערה מערבבים סוכר, תפוחים, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ-30 דקות עד להרכבת העוגה
בצק
לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף.
מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
ציפוי
בקערה שלישית מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
מרכיבים את העוגה:
בידיים רטובות משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים.
מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות ובעזרת מרית לכיסוי אחיד של התפוחים.
מפזרים את הציפוי מעל הבצק. אופים כשעה עד שעה ורבע עד שהבצק זהוב.