בעוד שספגטי תמיד מתקשר לרומא, נקניקיה לברלין ופיש אנד צ'יפס ללונדון, אוכל סיני מתקשר אצלי דווקא לניו יורק. החיבור הלא בהכרח מובן מאליו הזה נובע מאלפי שעות צפייה בקומדיות רומנטיות ובפרקי "סקס והעיר הגדולה", בהם תמיד הגיבורות מכלות את צערן באוכל שמנוני שמגיע בקופסאות קרטון.
עוד ב- Onlife
- איך להכין ארוחה איטלקית בפחות מ-100 שקלים?
- איך תדעו אם את אוכלים מספיק אומגה 3
- חוסכים זמן וכסף: קניות ב"מגה באינטרנט"
לצערי, את היגון הישראלי לא פשוט להעביר ברוטב ורוד זרחני ובצ'ופ סטיק, שכן המסעדות הסיניות המועטות שנשארו אחרי הגל של שנות השמונים מתחלקות לשתיים: כאלו שבהן מחיר המנות זהה למחיר המנות ברפאל, או כאלו שרפי גינת חייב לחקור אותן, ומהר. כך שסתם ארוחה סינית של אמצע שבוע, שלא דורשת תכנון יחד עם הפקידה מהבנק, יכולה בסופו של דבר לעלות במחיר של סתימת עורקים.
אז בפעם האחרונה שהרגשתי צורך להעביר את התסכול שלי באוכל סיני שמנוני ומנחם, החלטתי לנסות לעשות את זה בגרסת ההום מייד. אחרי הכל- מילא להיות מתוסכלת בגלל בחור, אבל אחרי זה גם להיות מתוסכלת מחשבון הבנק?
אז כמו שמיד תראו, הגרסה הביתית הצליחה לגרום לי להרגיש גיבורה של סרט לא פחות מזו הקנויה, כך שכל שנותר לי לעשות זה לחכות להפי אנד שלי.
מרק תירס
מצרכים:
2 פחיות שימורי תירס– מובן שהבחירה הקלאסית תהיה התירס של פרי הגליל, שעולה 8.29 שקל לפחית, אבל אם תבחרו בגרסה של מגה, תוכלו לקנות שתי פחיות במחיר מבצע של 10.99 שקל.
שימו לב שאפילו את זה תוכלו להוזיל מעט, גם כלכלית וגם קלורית, במידה ותבחרו בתירס לייט של יכין, שעכשיו גם במבצע של שתי קופסאות במחיר 10 שקל.
3 כפות קורנפלור– 5.99 שקל, של מגה.
כף אבקת מרק עוף– אם יש לכם you תוכלו לרכוש כעת צנצנת של 400 גר' של ויטה, או של מגה, בעשרה שקלים בלבד. אם אין לכם, הבחירה הזולה ביותר היא השקית של אסם, שמשקלה – שימו לב- קילוגרם שלם ומחירה 12.99 שקל.
אם אין לכם מה לעשות עם הכמויות הללו, אפשר תמיד להשתמש במרק נמס בכוס של קנור, שעולה 7.49 שקל לאריזה של עשר שקיות (לנו תספיק שלושת- רבעי שקית).
2 ביצים– בין אם תבחרו באופציה הרגילה ובין אם באופציה האורגנית, כדאי לכם לשים לב שביצים במידה אקסטרה לארג' עולות יותר מידידותיהן הלארג'יות, ולמטרה שלנו זו תוספת כסף מיותרת.
עוד השקעה שצריך לחשוב עליה, היא האם מתעקשים על ביצים אורגניות, שמכפילות את ההוצאה. כך, למשל, קרטון של 12 ביצים של מגה עולה 12.15 שקל ואילו קרטון דומה של מן הטבע האורגנית יעלה 29.99 שקל. אם בכל זאת קשה לכם להשתחרר מסיפורי הזוועה על אופן גידול התרנגולים, אתם יכולים להסתפק באריזה של שש ביצים אורגניות של ביצה פלוס ב- 13.79 שקל.
ההכנה:
מרסקים קופסת תירס אחת בבלנדר יחד עם מעט מהנוזלים של השימורים. בסיר גדול מרתיחים 5 כוסות ואז מוסיפים להם את התירס הטחון ואת השלם ומבשילים למשך כעשר דקות. במקביל, מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים בכלי נפרד ומוסיפים לסיר.
אחרי שהמרק התבשל, טורפים את הביצים בקערה נפרדת ובעדינות מזליפים מהן לתוך המרק, כך שיוצרו נטיפים. ברגע שהביצה מתבשלת (עניין של דקה) – המרק מוכן.
סה"כ מחיר המנה: 35.63 שקל
ואם כבר יש לנו קורנפלור וביצים, אפשר להמשיך ולהכין מנה גריזית ומושחתת במיוחד:
עוף מוקפץ עם אננס
מצרכים:
למרינדה:
כף סויה– מאוד מפתה ללכת על רוטב הסויה של קיקומן, אבל זה יעלה לכם 25.29 שקל לבקבוק של 296 מ"ל, בעוד שבקבוקים במשקלים דומים של אוליביה או של קנור יעלו 10 שקל.
במקרה שאתם צרכנים כפייתיים של סויה, אתם יכולים לבחור גם בבקבוק ה- 700 מ"ל של מגה, שיעלה 13.99 שקל בלבד.
חלבון ביצה
כף קורנפלור
מעט מים
למוקפץ:
400 גר' חזה עוף חתוך לרצועות – כמובן שהאופציה הנוחה ביותר תהיה של "מאמא עוף", שכן מדובר בעוף שכבר נחתך ובושל, אבל שימו לב שהיא תעלה 35.99 שקל, בעוד שחזה עוף קפוא של עוף טוב יעלה 29.99 שקל לקילוגרם.
אבל הבחירה הזולה ביותר היא דווקא החזה הפרוס הטרי, שעולה 16.66 לקילו, כך שלכמות שלנו זה יצא גג 8 שקל.
1 בצל חתוך גדול– 2 שקל (מחירי הירקות אינם מדויקים, שכן המחיר נמדד ע"פ המשקל)
1 גזר חתוך לרצועות– שקל לק"ג.
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות– 3 שקל לק"ג.
קופסת שימורים של אננס– עכשיו אננס בקוביות של מגה הוא במבצע של 2 פחיות ב- 11 שקל. אם אין לכם מה לעשות עם כל כך הרבה אננס, אתם יכולים ללכת על פרוסות האננס של וילי פוד, שעולות 4.65 שקל, ואז לחתוך את הפרוסות בעצמכם לקוביות.
חצי כוס רוטב טריאקי– שוב, כמו הסויה, אם תבחרו בזה של קיקומן תשלמו 21.99 שקל ואילו על אלו של קנור ואוליביה תשלמו 10 שקל.
ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה לרוטב אחיד, טובלים בתוכו את העוף ומטגנים. מעבירים את העוף לצלחת נפרדת. בווק או במחבת טלפון גדולה מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים לו את הגזר ואחרי שהוא מתרכך מוסיפים את הפלפלים.
אחרי שגם הפלפלים מתרככים, מוסיפים את האננס ואת רוטב הטריאקי. מבשלים תוך כדי ערבוב למשך שלוש- ארבע דקות ואז מוסיפים את העוף המטוגן. מערבבים עד שהוא מתחמם שוב וסופג את הטעמים ומגישים. אם בא לכם לשדרג ויש לכם את התקציב, אפשר בעת ההגשה לפזר מעט חופן בוטנים קצוצים.
את המנה מגישים, כמתבקש, עם אורז לבן ופשוט, שיעלה לכם 7.29 שקל לחבילה, במקרה שתבחרו בזה של מגה, או 7.90 שקל, במקרה של סוגת.
סה"כ מחיר המנה: 38.65 שקל. עם האורז 45.94 שקל.
עד עכשיו הוצאנו על הארוחה הסינית שלנו 81.57 שקל. אם אתם מרגישים כבר על הגל, ובא לכם להמשיך לקינוח שיחתום את האווירה האותנטית, הנה מתכון לקינוח קלאסי שיסתום אתכם לחלוטין, אבל ישאיר עודף בכיס:
בננות מטוגנות:
חומרים:
4 בננות חתוכות לחצי לאורכן– 7.99 שקל לקילו.
לבלילה:
1/2 כוס קמח תופח- 5.49 שקל לחבילה של 350 גר' של אסם. אם אתם מעדיפים לקנות על הדרך כמות גדולה יותר, אפשר לקנות את החבילה במשקל קילוגרם של מגה במחיר 7.95 שקל.
1 ביצה
1 כף שמן
1 כפית סוכר
אופציה להגשה:
מייפל –נכון שאין להשוות בין מייפל אמיתי לבין סירופ בטעם מייפל, אז מי שרוצה להשקיע מוזמן להוציא על הדבר האמיתי למעלה מ-40 שקל. אנחנו בינתיים נסתפק בתחליף של מיטב, שעולה 10.09 שקלים.
מערבבים את החומרים לבלילה ומוסיפים מים בזהירות ובהדרגתיות, עד שמתקבלת תערובת חלקה ולא סמיכה או דלילה מדי. מחממים שמן במחבת, טובלים את הבננות בבלילה ומטגנים אותן עד שהן מזהיבות. מוציאים מן השמן וסופגים היטב. מזלפים על הבננות מהמייפל, ומתמכרים.
סה"כ מחיר המנה: 13.48 שקל. עם המייפל 23.57 שקל
כל שלוש המנות של הארוחה הסינית שתספיק לפחות לשלושה אנשים רעבים, תעלה 105.95 שקל. ותודו שאפילו הניו יורקרים משלמים יותר.