מה עושה הורה שיש לו שלושה ילדים, הגדול בן 7 אמצעי בן 4 והצעיר בן תשעה חודשים, והוא צריך להתחשב בכולם? כי הגדול אוהב עם, והבינוני אוהב בלי, ולקטנצ'יק יש רק שתי שיניים שפנפניות.
הרי לכם מתכון בסיסי לפירה מזין, להורים שצריכים לחשוב, להתחשב, לתמרן ולהספיק. תמיד אפשר להשאיר את הפירה "נקי" לילדים הגדולים הבררנים. לקטנטנים כדאי לתת עוד חשיפה לעולם של הטעמים וחיזוק תזונתי על הדרך.(מומלץ שלא להוסיף מלח למנה של התינוק).
המתכון הוא מתכון בסיסי. מותר ואף רצוי, "לשחק עם האוכל" ולהוסיף לפירה פיטריות, בצל, תירס, פסטו או כל תוספת לפי הטעם.
פירה עם תרד
המצרכים :
1 ראשי סלרי בגודל קטן
4- תפו"א בינוניים.
חצי כוס מדליוני תרד קפוא מופשר
2-4 שיני שום עם הקליפה
2-3 עלי דפנה
מלח לפי הטעם
רבע כוס שמן זית
אופן הכנת הפירה:
לקלף ולחתוך את התפו"א והסלרי. יש להקפיד לחתוך קוביות בגודל אחיד.
להניח את הירקות בסיר עם מלח, מים, עלי הדפנה והשום.
להביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל עד ריכוך.
לסנן ולהעביר בפס פירה (יוצר טקסטורה מאוד עדינה לפירה) או מועך ידני.
להוסיף את התרד בערבוב תמידי.
להוסיף שמן זית .
תבשיל עדשים ובטטה
מצרכים:
2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 כוסות עדשים שחורות/ ירוקות/כתומות
1 בצל בינוני קצוץ דק
ראש שום שלם
2 כפות שמן זית
2-3 כוס מים
מלח לפי הטעם
1 חבילת פטרוזיליה
2 עלי דפנה
ההכנה:
להשרות את העדשים לחצי שעה במים ולסנן.
לאדות את הבצל בשמן הזית בסיר רחב.
להוסיף את הבטטות,העדשים,השום,התבלינים, ולערבב.
לכסות במים (בגובה של כאצבע מעל העדשים).
להוסיף פטרוזיליה.
לכסות ולהביא לרתיחה.
לבשל על להבה קטנה כ-25 דקות, עד שהנוזלים נספגים והקטניות רכות אבל עדיין נגיסות.
(אם יש צורך להוסיף מעט מים רותחים).
הצעות הגשה
לתינוקות בתחילת דרכם הקולינארית, כדאי לטחון במעבד מזון או בבלנדר יד. אפשר לטחון את הפטרוזיליה במעבד מזון ולהוסיף לתבשיל.
לתינוקות האוכלים אוכל מוצק, אפשר לקצוץ מראש את הפטרוזיליה וכך לבשל אותה. יש להוציא את הפטרוזיליה והשום מהתבשיל.
לאחים הגדולים ניתן להוסיף שוקי עוף לסיר, ולקבל ארוחת צהריים שלמה ומזינה.