בוקר אור לכולן/ם.
הוזמנתי לבית השגריר הצרפתי, מקום מקסים ביפו לרגל פתיחת אירועי שבוע המטבח הצרפתי.
19 שפים בעלי כוכבי מישלן שהגיעו כל הדרך מצרפת לכבד,להשתתף ולהעביר סדנאות בישול שונות במסעדות רבות כל השבוע.
איזו התרגשות, אמרתם לי צרפת, אמרתם לי אחותי שגרה שם קרוב ל-20 שנה,נשואה לצרפתי, צרפת והאוכל הצרפתי זה לי כמעט הבית השני.
במרפסת הוצבו שולחנות ענק עם כיכרות גבינות מכל הסוגים והמינים (כמובן גבינות משובחות מצרפת), לחמים שונים,כולל באגטים טעימים טעימים,קינוחים משגעים בכוסות, שרבים מהם התבססו על אשכולית אדומה- עם פנקוטה למשל ועם עוגיות קטנות, מקרונים שלא הצלחתי לטעום מהם וכל מיני מתאבנים משגעים, כמו פואה גרה על עוגית מלוחה- שהיה פשוט משגע, מנה יפה קטנה וצבעונית של גליל מלפפון ממולא בדג, סושי וקצרה היריעה מלהכיל.
בתחום היינות היה שפע אדיר של יינות לבנים, אדומים כמו שהצרפתים רק יודעים לשתות, או שמא כאן בישראל כולנו גם התאהבנו באוכל טוב ויינות מצויינים לצידו, אין ספק שיש מהפך גדול בשנים האחרונות והפכנו למעצמת אוכל חיה ונושמת ובועטת אפשר לומר, מסעדות מעולות, ים של סדנאות בישול ואפייה, יקבים חדשים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם ותוכניות בישול רבות מגוונות ,טובות וטובות פחות, כך ששבוע המטבח הצרפתי הגיע בדיוק בזמן הנכון.
היה טקס, היו הרבה נאומים של השגריר עם מתורגמנית קולחת, העניקו לנבחרת השפים מתנות והכל נערך בחסות קונייאק סן רמי המשובח – שניתן היה גם ללגום ממנו. לו רק הייתי אוהבת קונייאק, אבל אין ספק שזו הייתה חגיגת אוכל ואלכוהול מעולה עם מינגלינג נפלא של שפים ישראלים כמו רות סירקיס הענקית- מחברת ספרי הבישול שגדלנו עליהם ועוד כהנה וכהנה.
שר התרבות- מר עוזי לנדאו כיבד בנוכחותו ובירך את השפים הנפלאים.
נצלו את השבוע, לכו לסדנאות בישול במחיר שווה לכל נפש (אם נשארו עוד מקומות 🙂 אני ממליצה.
תודה, היה ערב נפלא.