ערב מעולה,
שמעו והסכיתו, אם אתם מאוהבי הטחינה אז בזה אעסוק הערב.
אנחנו משפחת ארז אוהבים לאכול אוכל טוב, בריא וצבעוני, והטחינה משולבת המון בתפריט אצלנו, אם באפייה, אם מעל סלט, על חציל בשילוב עם יוגורט בתוך כריך מעניין עם עוד תוספות, ואפילו בתור קינוח עם דבש והטחינה על צנים חמים. מעדן, תנסו!
טחינה טובה ולא רק טובה, אלא מעולה ומשובחה.
החבר'ה של טחינה אלג'מאל החליטו ללכת בדרך המצויינות וכך זה נטעם ונראה. הטחינה לבנה עם טעם אגוזי ואלוהי.
מסתבר שהם מכינים את הטחינה באופן ידני ובין המפעלים האחרונים שמייצרים עדיין ביד את הטחינה ולא במכונה.
השקים של שומשום מזן הומרה מקורי ממחוז נידח באתיופיה הרחוקה.
הכל מנוקה, נשטף, נקלה ומנופה בצורה ידנית.
וגולת הכותרת; הטחינה נטחנת באבן ריחיים, כמו פעם, בימים ההם… זה נראה לי ממש ציורי ואותנטי וכם גם טעם הטחינה.
זה לוקח יותר זמן אמנם ,ארוך ומייגע אבל זה משתלם וכדאי, התוצאות מדברות בעד עצמן.
לטחינה אלג'מאל יש כשרות ממעלה אדומים וגם בד"צ מהדרין למהדרים!!
הפעם החלטתי לשלב את הטחינה בצורה לא רגילה ושגרתית וכיאה לטחינה כזו משובחה שילבתי אותה בבצק של העוגיות המזרחיות עם השומשום מעל שכל בני הבית מעריצים ממש.
אז למתכון:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס טחינה גלמית אלג'מאל
ו- 50 גר' חמאה.
לפני האפייה למרוח ולהבריש את הכעכים בחלמון ולפזר מעל שומשום.
לחמם את התנור ל- 180 מעלות. להניח נייר אפייה על התבנית.
לערבב את כל החומרים בקערה עם כף ולאחר מכן להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וגם שמנוני שיהיה כיף לעבוד איתו.
להכין נחשים מן הבצק- לא עבים. לגלגל ולהדק את הקצוות כדי שהעיגול יסגר.
להניח על נייר האפיה, למרוח עם מברשת את הביצה בהברשה, ולהוסיף שומשום מעל.
לאופות במשך 35 דקות. לבדוק מדי פעם, להציץ מדלת הזכוכית.
בתיאבון.
בואו נאמר, שאם אנו משוחרי האוכל הבריא והטרנד הסוחף, אזי טחינה היא תחליף מעולה, היא ממרח הכי בריא בעולם ושלא נדבר בסורם.