אני אוהבת תפוחים!
אין איש שיטיל על כך עוררין ובטח לא מי שמכיר אותי קצת יותר מכמה ימים. לא משנה כמה תפוחים יש לי במקרר או בסלסלת התפוחים הפרטית שלי בחדר העבודה, כאשר אגיע לקניות ויהיו על הדוכן תפוחים זהובים או אדומים גדולים וחייכניים, לא אוכל לחלוף על הדוכן מבלי שאבחר את כל הגדולים ביותר לעצמי. השבוע כשהתחלנו לדבר ולהיות ב"אחרי החגים", נוכחתי שבאמת קצת הגזמתי עם הכמויות ומגרת התפוחים במקרר עמוסה בתפוחים שאיש לא יאכל, כי אני לא אוכלת אותם קרים…
שלפתי את המגרה, מיינתי את התפוחים לפי מידת הטריות שלהם. את כל הישנים הכנסתי לשטיפה והתחלתי לקלוף, לחתוך ולגלען. בכמות הקודמת שהיתה לי אפיתי והכנתי לפתן עשיר וחגיגי, ברגע זה עוד הייתי בהתלבטות מה יהיה יעודם. ליתר בטחון שאלתי את בעלי מה הוא מעדיף וזכיתי לתשובה ישירה: "מעדיף רסק, מזמן לא אכלנו… "
גדלתי במושב בין עצי התפוחים במטע של אבא ומשם צמחה כנראה אהבתי הגדולה לתפוחים. עוד בילדותי אמא נהגה להכין רסק מתפוחים שפסלנו במיון והיינו מביאים למטבח. אבא תמיד אומר שרסק זה מעדן קודם כל בגלל שהוא מהעצים שהוא מגדל ושנית בגלל שאין לזה עצמות וקל לאכול אותו… האמת שזה פשוט קינוח קל ובריא שדורש הכנה של דקות ואהבה.
ההכנה:
קולפים את התפוחים וחותכים לרבעים
שוטפים בשנית.
מעבירים לסיר גדול עם הרבה מים
מביאים לרתיחה מבשלים 5 דקות ומכבים
עוזבים בתוך הסיר החם למשך שעות אפילו לילה.
מסננים את התפוחים. את המיץ מעבירים לבקבוק ומקררים.זכיתם לסיידר נפלא.
מרסקים את התפוחים המבושלים בבלנדר
ומעבירים לקופסא אטומה במקרר.
אני את הסיידר כבר סיימתי מזמן…
את הרסק אגיש עם או בלי קינמון.
לבריאות
ריקי ברוך
בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי
0506489787