מרק של גזרים מזוגגים במייפל וערמונים

אם אתם מחפשים מתכון למרק גזר טיפונת מתקתק, אבל ממש מעט, זה לא מרק מתוק וכל ביס ממנו משאיר ארומות של מייפל וטעמים רחוקים מלילות קרים בפריז בהם אתם מסתובבים לכם עם שקית ערמונים רותחים ונהנים מהרומנטיקה, הקור שחודר לעצמות ולטעם של הערמונים. אז אם זה מה שאתם מחפשים, רוצו להכין את המרק הזה

 

הדבר הכי קשה בהכנת המרק הזה זה לא להתפתות ולאכול את הגזרים המזוגגים, שיכולים להיות מוגשים כתוספת בפני עצמה. שומרי הכשרות ו/או הטבעונים יכולים בקלות להמיר את החמאה בשמן זית ואת ציר העוף בציר ירקות.

נתחיל!

 

ניקח 7-8 גזרים יפים (ועוד אחד ספייר, כי אני יודע שלא תעמדו בפיתוי וכן תאכלו אחד) ונקלפם. את הגזרים נערבב עם 35 גרם של חמאה רכה יחד עם רבע כוס סירופ מייפל. ובאמא ש'לכם. תיזהרו להשתמש לי במיץ הסוכר הכתום שמישהו טרח לקרוא לו "סירופ בטעם מייפל".  אם לא בעצמכם, אז תשקיעו בילדים שלכם בסירופ מייפל איכותי. את הגזרים נכניס לתבנית ולתוך תנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה.

 

 

אחרי שהתאפקתם ואכלתם רק גזר אחד, ניקח את כל הגזרים ונכניס לסיר עם ליטר ציר עוף או ציר ירקות ונוסיף חבילת ערמונים קלופים (בסביבות ה-100 גרם). ניקח בלנדר מוט ונטחן למרק את האמ-אמא שלו עד לקבלת מרק וחלק והומוגני. נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך ונגיש למי שאוהבים.

 

 

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק

תגובות (0)
הוסף תגובה