5 מתכונים מהירים ובריאים לילדים

.נכון, יש גיל שהם "לא אוכלים כלום", אבל זה עדיין לא אומר שאנחנו לא מכינים. מכינים וזורקים (או אוכלים בעצמנו את השאריות, כי חבל לזרוק). ובואך גיל ההתבגרות, נעשית מלאכת הבישול והכנת האוכל למאתגרת במיוחד כי התיאבון גדל וגם הדרישה לאוכל מעודכן ומורכב יותר הולכת וגדלה. כדי לקבל בכל זאת קצת עזרה מבחוץ (ולא, הכוונה היא לא להזמנת פיצה) פנינו לקבל מתכונים מהירים, בריאים ומאוזנים במיוחד לילדים ולבני נוער משירה וסרמן, מנחת קבוצות הרזיה וסדנאות בישול ב"ספיסס", שהמציאה את השיטה "חצי שירה" לחיים בריאים ורזים. 

 

1. סלמון הוא אחד המאכלים הבריאים ביותר שיש. חלבון, אומגה 3 ועוד יתרונות תזונתיים לא מבוטלים, והיתרון הכי גדול – רוב הילדים אוהבים סלמון.

 

סלמון בתנור עם רוטב יוגורט מפתיע

המצרכים:

  • 200 גרם של פילה סלמוןלסועד
  • מלח ופלפל

 

לרוטב היוגורט:

  • גביע יוגורט 1.5%
  • חופן גדול של שמיר קצוץ דק
  • כפית חרדל
  • כף מיונז קל 5%
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל

 

 

ההכנה: אופים את הסלמון בתנור עם מלח ופלפל בלבד. שמים לב שלא יתייבש.במקביל מערבבים את מרכיבי הרוטב ואוכלים ביחד. הרוטב טעים מאוד גם בשידוך עם סלט ירקות קצוץ.

 

2. פרגיות, שוקי עוף ללא העצם והעור, הם מאכל אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. תשדכו להם טעם מתקתק שמקורו בסילאן ותקבלו מנה מנצחת, קלה להכנה ועתירת חלבון החיוני לילדים ולבני נוער.

 

עוף עם סילאן

מצרכים ל-5 מנות:

  • 10 סטייקים של פרגית (שני סטייקים לכל סועד)
  • 4 שיני שום כתושות
  • רבע כוס סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף רסק עגבניות
  • פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם

 

 

ההכנה: מערבבים את כל החומרים ומשרים את הפרגיות למשך הלילה (או לפחות לכמה שעות) לספיגת הטעמים.מרססים שמן בתבנית ואופים את הפרגיות במשך כ-45 דקות על חום בינוני עד השחמה.

 

3. לא יודעת מה אצלכם, אבל אצלנו אוהבים משהו מתוק בסוף ארוחה, ובטח כשיש סיבה למסיבה (יום הולדת, חג, אורחים, וכך הלאה). ומה הכי אהוב? עוגת שוקולד כמובן. אז הנה גרסה מהירה ואיכותית לעוגה הכושית המסורתית:

 

עוגת שוקולד עם רסק תפוחים

המצרכים:

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • כוס מים פושרים
  • חצי כוס אבקת קקאו 
  • כוס סוכר חום
  • חצי כוס סילאן
  • 5 ביצים
  • שקית סוכר וניל
  • כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

 

 

ההכנה: מערבבים הכל היטב בקערה ואופים בתבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת קלות בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות.

 

פרסומי

פתיתים בתיבול איטלקי

  • חב' פתיתים פלוס עם ירקות
  • בצל קצוץ
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות אורגנו
  • 2 כפות גדושות בזיליקום מיובש
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טרי (דק)
  • מעט מלח ופלפל לבן
  • שמן קנולה לטיגון

 

ההכנה: מחממים מעט שמן טיגון בסיר ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם כמה שניות עם הבצל תוך כדי ערבוב, מוסיפים את התבלינים היבשים (אבקת השום, הבזיליקום וכו'), מוסיפים מים לפי הוראות היצרן ומבשלים לפי הוראות היצרן. לאחר הבישול, שופכים פנימה את הבזיליקום הטרי ומערבבים היטב. מגישים חם

 

 

4. רוב הילדים לא יטרפו מיוזמתם הפרטית ירקות שורש כמו קישואים, גזרים או בטטות. כדי שבכל זאת הם ייהנו מהיתרונות התזונתיים של הירקות הנהדרים האלו, שיש בכל עונות השנה ואפילו בזול. פשטידה בריאה ומהירת-הכנה של שירה היא פתרון נהדר "להחביא" את הירקות עבור הילדים:

 

פשטידת ירקות קלילה

המצרכים:

תפוח אדמה מגורד

3 קישואים מגורדים וסחוטים

שני גזרים מגורדים

בצל מגורד

בטטה מגורדת

3 ביצים

2 כפות קמח כוסמין

מלח ופלפל

 

 

ההכנה: מערבבים הכל היטב בקערה, אופים בתבנית מלבנית בינונית בחום של 200 מעלות בתנור בתוכנית טורבו במשך 45 דקות. מגישים בכל טמפרטורה, אפשר עם גבינה לבנה או יוגורט ליד.

 

5. גרסה קלת הכנה ובריאה למעדן השחיתות הנושא את השם פרנץ' טוסט, מצוין לילדים שדוחים כל ניסיון ללחם בריא ונצמדים לקמח הלבן בדמות לחמניות ופיתות:

 

פרנץ' טוסט מהיר הכנה

מצרכים לכל סועד:

  • שתי פרוסות לחם מלא או שיפון
  • ביצה 
  • רבע כוס חלב שקדים או חלב רגיל
  • כף דבש או סילאן 

 

ההכנה: מחממים מחבת רחבה עם מעט תרסיס שמן על אש בינונית. מערבבים היטב את הביצה עם החלב והסילאן או הדבש. טובלים את פרוסות הלחם בבלילה משני הצדדים. מטגנים משני הצדדים היטב. מגישים עם מעט גבינה לבנה או עם פירות טריים חתוכים (בננות, תותים, אננס או כל פרי שאוהבים). 

תגובות (0)
הוסף תגובה