מצרכים ל-4 סועדים:
337 גרם קמח
9 חלמוני ביצה
מלח, פלפל שחור טחון
שמן זית
4 שוקי אווז
שמן קנולה
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
כרישה 1
10 יח' פטריות פורציני יבשות
10 יח' בצלצלי פנינה
חופשה יוקרתית בלב הים
הרודס הרצליה מגשים את החלום ומביא את המציאות לשיאים חדשים ומרגשים שטרם הכרתם.
חשוב לזכור: נופש יוקרתי משתלב מצוין עם ארוחות גורמה ייחודיות. בבר המסעדה אשר מציע תפריט רב גוני המתחלף לאורך היום תמצאו מבחר ארוחות, קפה איכותי, מגוון משקאות אלכוהוליים של מותגים נבחרים מחו"ל וקינוחים מפנקים לרגעים מושלמים. להזמנת מקומות לחצו כאן
אופן הכנה:
מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמח, חלמון ביצה, קורט מלח, כף שמן זית ומפעילים כ-15 דקות. מוציאים ומכניסים למקרר לשעתיים. את הבצלצלים מקפיצים על מחבת לשתי דקות עם מעט שמן זית ומוציאים. את שוק האווז מניחים בסיר עם שמן קנולה עד כדי כיסוי ומבשלים עד שהעצם מתפרקת מהבשר. מכבים את האש ומקררים.
מחממים שמן בסיר ומניחים את הכרשה והארטישוק הקלוף עד להשחמה. ממלאים מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד רכות. טוחנים ומשלימים טעם.
משרים את פטריות הפורצ'יני במים עד שהן רכות, טוחנים עד קרם חלק ומוספים מלח.
מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר ופותחים לדפים במכונת פסטה, חותכים לעיגולים, ממלאים בבשר האווז, סוגרים מצד לצד ומקפלים את שני הקצוות.
מרתיחים מים ומבשלים את הטורטליני עד רמת רכות ומוציאים מהמים.
הגשה וצילחות
על צלחת לבנה אובלית מניחים מקרם הארטישוק כמה נגיעות, מוסיפים את 3 יחידות הטורטליני. מפזרים מעט בצלצלי פנינה שחומים ומניחים פורצ'יני מעל כל טורטליני.
צילום: כפיר חדד