פאולה רוזנברג,  אשת תקשורת מרצה ומטפלת בתזונה טבעית, רפואה משלימה, מיינדפולנס ודימוי גוף השתתפה בכנס-זום של און לייף בשיתוף "דיפנד" במסגרת פרויקט "40 פלוס - זה הזמן שלכן", ושוחחה עם גולשות און לייף על איך להיות יותר בריאה אבל גם מאושרת. 

באנר

"למדתי משפטים ותקשורת, והייתי עורכת דין עד שמצאתי את עצמי מאוד לא מאושרת ועשיתי הסבה מקצועית - למדתי במשך 4 שנים במכללת רידמן תזונה טבעית וצמחי מרפא, וארומתרפיה, קיבלתי ארגז כלים של רפואה משליחה, והתחלתי לעבוד בזה. לאחר מכן הלכתי ללמוד פסיכותרפיה כי הבנתי שללוות אנשים ולעזור לאנשים - לא מספיק רק לדעת מה לאכול. היום אני סטודנטית לתואר שני באוניברסיטת תל אביב במחקר תרבות כי הבנתי שאני רוצה לחקור את הקשר שיש בין התרבות שלנו, תרבות של דיאטות ורזון והתקשורת שמכריחה אותנו כנשים כל הזמן להשתפר, וכל הזמן אנחנו לא מספיק רזות, ולא מספיק יודעות ולא מספיק - לבין רמות הסטרס והאושר שלנו. האם זה באמת הופך אותנו ליותר מאושרות ההתעסקות הבלתי נגמרת במראה ובתזונה, 

פאולה רוזנברג

להחליט בגיל 26 להתחיל מחדש. פאולה רוזנברג

בתחילת הדרך רוזנברג שימשה כיועצת תזונה וצמחי מרפא במחלקה האונקולוגית באיכילוב ולדבריה "'קיבלתי כאפה של פרופורציות כדי להבין מה בדיוק חשוב. להיות מסופק ובעל משמעות והבריאות האמתית היא לא רק בעובי של הזרוע או בשוונצים שיוצאים מהג'ינס". כיום היא מנחת סדנאות לשינוי הרגלי תזונה, מנחת פאנלים, ומנחה את התכנית היומית 'פאולה וליאון', יחד עם בן זוגה. לזוג גם פודקאסט משותף 'יחסינו לאן' על יחסים וזוגיות. 

להיות מאושרת

"היום אני בנקודה שאני מרגישה משמעות. ומרגישה מסופקת ממה שאני עושה, אבל ממש לא הייתי שם תמיד. וזה כמובן לא מושלם כי אין מושלם אבל אני רוצה לספר לכם איך הגעתי למקום שאני עושה דברים שאני מחוברת אליהם ומאמינה בהם. אחת השאלות שאני שואלת את עצמי זה 'האם אני מאושרת?'. כל אחת בבטן יכולה לבדוק את התשובה שלה. האם השאלה הזו גורמת לה לבחילה, או לתחושת נחמה או לתחושת החמצה - לכל אחת זה מעלה משהו אחר בגוף. והגוף יודע עוד לפני שאנחנו שמות מילים בפה, האם אנחנו מאושרות. כששאלתי במחקר שלי מעל 300 נשים מה יעשה אותך מאושרת עשרת התשובות הכי פופולריות היו: לרזות, זוגיות, מימוש מקצועי, שלווה, זמן לעצמי, חופשה, כסף, שינה ומנוחה, אני כבר מאושרת ובריאות. אבל התשובה הכי פופולרית הייתה- זוגיות. וזה חופף את כל המחקרים שמראים שבסוף כולנו רוצים מישהו שיפר את הבדידות שלנו.

אבל כמו שאתן יודעות לפעמים הזוגיות זה אומר בדידות. זה שיש עוד בן אדם לידנו זה לא אומר שאנחנו לא בודדים. אנחנו כעיקרון רוצים כמה שיותר ליהנות וכמה שפחות לסבול כפי שפרויד כתב את זה ב'עיקרון העונג' - העקרון שמניע את האדם להגיע להנאה מקסימלית ולכאב מינימלי."

פחות חמישה קילו זה אושר?

"הרבה נשים חושבות שאם הן רק יורידו את 5 הקילו העודפים שלהם הכל יסתדר, עם בן הזוג, עם הבוסית בעבודה, מערכות היחסים עם הילדים, יהיה לי יותר ביטחון להגיד את מה שאני חושבת, אני הרבה יותר איהנה מהחיים ואני רוצה להגיד שזה שטויות. כשהייתי בת 25, מוצלחת לפי הספר, ומאוד מאוד רזה-  שום משקל לא יעשה אותך מאושרת. חייתי אז לפי צ'ק ליסט - התחתנתי בפעם הראשונה בגיל 24.5, למדתי באוניברסיטה את מה שחשבתי שנכון ללמוד, התחלתי לעבוד כעורכת דין במשרד מאוד גדול, קנינו דירה קטנה עם משכנתא - עשינו כל מה שילדה טובה אמורה לעשות אבל לרגע לא עצרתי את עצמי כדי לשאול האם אני מאושרת. והאמת היא שאני פוגשת לא מעט נשים שכשהן נשאלות האם הן מאושרות,  אפילו לא יודעות את התשובה. אחרי כל כך הרבה שנים של לעשות מה שנכון, ומה שירצה, מה שיגרום לאחרים להיות שמחים, ומה שיהפוך אותך לאמא טובה ובת זוג טובה ועובדת טובה, אז לפעמים צריך לעבוד כדי למצוא את הקול שיגיד לך מה את רוצה באמת. נשים לא פעם נמצאות במלכוד, את מרגישה כפוית טובה, 'תגידי תודה על מה שיש לך', והרבה נשים עדיין מסתובבות ועדיין צמודות לצ'ק ליסט ולא עושות את מה שהן באמת רוצות."

תזונה בריאה ודיאטה זה לא אותו דבר

כשהחלטתי לשבור את הצ'ק ליסט הזה, זה היה לשבור הרבה מוסכמות, כי עזבתי את המשרד המצליח שבו עבדתי, והפסקתי תואר שני שכבר התחלתי במשפטים והלכתי ללמוד תזונה, בשנה וחצי פירקתי את הנישואין שלי, החלפתי קריירה והחלפתי תזונה. הכל התחיל מזה שהחלטתי להתחיל להקשיב לגוף שלי והחלטתי להפסיק לסבול. הייתי מאוד רזה, היו לי מיגרנות, היה לי קשה לישון, היו לי חיים שלא היו מספיק מאושרים. והגוף שלי דיבר. ופה יש לי מסר מאוד חשוב לנשים שבטוחות שתזונה ודיאטה זה כמעט אותו דבר. שאני אומרת להם שאישה בגיל 40 פלוס אם היא עושה דיאטה שרק מתחשבת בקלוריות  או בכמה את יורדת במשקל בלי להבין איך את ישנה, ואיך מערכת העיכול שלך פועלת ועד כמה מצב הרוח שלך טוב, ונשים אומרות טוב זה שאני לא מרוכזת וכמה אני עצבנית קשור לזה שאני בגיל 40 פלוס וזה לא נכון. זה קשור לזה שהגוף מסמן לך מה את צריכה ואת לא תמיד נותנת לו את זה."

'את יכולה הכל'

"זה שאת יכולה להיות גם וגם וגם וגם יש לזה מחיר נורא גדול. מחיר של עומס. אני גם רוצה להיות ספורטיבית ולרוץ כל יום, ולעשות פילאטיס, וגם לעשות אוכל ביתי בבית, וגם להיות עם הילדים או הנכדים, וגם להצליח בעבודה, והעומס שנשים חוות היום הוא הכי גדול לדעתי מאז שהתחילה ההיסטוריה. אם אני כל הזמן שונאת הגוף שלי ואני בסטרס אז לא משנה כמה אני אוכלת אוכל בריא, כל אחת שונאת משהו מהגוף שלה. כל המלחמה הזו שאנחנו מנהלות נגד הגוף שלנו, הזרועות שלא מספיק רזות, הבטן, זה גורם לנו לא להיות אותנטיות וכל הזמן לנסות להסתיר את עצמנו ולהסתיר את הפגמים שלנו. וזה ההפך מלהגיע לתחושת משמעות וסיפוק. הדימוי העצמי משפיע על היכולת שלנו להתמיד בשינוי חיובי. "

מודעות ביקורתית

"מה שעזר לי מאוד בחיים זה להבחין בהבדל בין 'אהבה עצמית' ל'קבלה עצמית'. כלומר את לא חייבת לאהוב את כל האיברים שלך. נשים חושבות שכדי להפסיק עם הדיאטות ועם המעגל הזה של השנאה עצמית וקיים דיאלוג פנימי שלם על 'את חזירה', 'את עצלנית' וכ' וכ'. את לא צריכה לאהוב את כל התכונות שלך אבל את צריכה לקבל.

המושג שאני הכי מתחברת אליו זה 'מודעות ביקורתית'. הרבה נשים אומרות לי 'מה את משחקת אותה, את מתעסקת בבריאות ובאושר אבל את לא כזו רזה...' ואת לא חייבת להיות בטלוויזיה כדי לחטוף את ההערות האלה, זה יכול להיות הקולגה בעבודה וזה יכולה להיות האמא מהגן, וזה יכולה להיות השכנה שלך שתגיד 'מה קרה השמנת'. אני הכי אוהבת את המשפט 'את נראית עייפה'. זה המשפט הכי נוראי שאפשר להגיד למישהי. אני חושבת שחלק גדול מהיכולת לקבל זה להגיד 'זאת אני!'. זאת אני ואני רוצה להשתנות אבל אני מפסיקה לשנוא את מה שיש לי. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you @missgur ❤. #challengeaccepted אני מודה שאני לא נוטה להשתתף בהרבה אתגרים, ויחד עם זאת כל פעילות שמקדמת מודעות ל- Sisterhood (אֲחָיוּת)- אני שם! נשים בעלות פרופיל ציבורי גבוה: באינסטגרם /בטלוויזיה/ בעיתונות / בפוליטיקה/ בתפקידי ניהול בכירים - הן הראשונות שאמורות לצאת למען נשים אחרות. לא משנה מהן הדעות הפוליטיות שלך! אם את אוהבת את הבנות שלך, את האחיות שלך, את אמא שלך, את דודה שלך, את החברות שלך, את עצמך - את חייבת להיות קודם כל פמיניסטית. חייבת ♀️.

A post shared by ❤︎ ????? ????????? ❤︎ (@paularosenberg) on

לרישום לקורס דימוי גוף חיובי של פאולה רוזנברג כנסו ללינק הבא 

"כשאומרות לי נשים 'את לא רזה', אני לא פעם אומרת הייתן צריכות לראות את האמא והסבתות שלי. אני לא נולדתי עם הגנטיקה של גל גדות אז אני ממקסמת את הפוטנציאל של עצמי. ולכן, צריך לפתח מודעות על שלושה דברים -  הראשון, זו הגנטיקה. תסתכלו על האחיות שלכן, והבנות דודות שלכן, והסבתות שלכן ותבקשו להיות 10-20% יותר בריאות ומאושרות יחסית לעצמכן. לא יחסית לאף אחת אחרת. כי מה זה יעזור שתראו את המודל של גל גדות ותגידו 'וואלה'.

הדבר השני שצריך לשים לב אליו - הסביבתי. אנחנו מאוד מושפעות היום מהאינסטגרם והפייסבוק, ונשים רואות פרסומות של מפורסמות והדיאטה שלהן, הדיאטה של אדל והדיאטה של ביונסה או ג'י לו ואנחנו זורקות כסף על הדברים האלה, ואנחנו שוכחות שלביונסה וג'י לו יש מבשלת ומאמנות ספורט, וזו שעושה קניות ונני ואז מראש זה נדון לכישלון כי אני לא באמת יכולה לאמץ את הסביבה שלהן. מה שגיליתי שאם אני חושפת את הפגמים שלי, אני אומרת 'וואלה יש לי בטן', אני לא יכולה להסתיר את זה, אני מקבלת את זה ואז לאט לאט החיסרון שלי הופך ליתרון. 

והאחרון זו התזונה. כשאנחנו מבינות שתזונה זה לא רק דיאטה אלא גם בריאות שנותנת לנו כוח. התזונה מעל גיל 40 היא כלי אדיר לאיזון הורמונלי. אנשים לא יודעים שאם הם יאכלו טופו שלוש פעמים בשבוע זה מגן מפני מחלות לב וכלי דם, זה מפחית אוסטאופורוזיס, ויש מחקרים שזה משפיע על מצב הרוח ואיכות השינה של נשים, עוד משהו שנשים לא יודעות זה שלירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרוב, כרובית, קולורבי) יש חומר שנקרא אינדול 3 והוא  תורם לאיזון האסטרוגן בגוף. התזונה היא כלי עבודה כדי להיות יותר בריאה ומאושרת. ובריאה ומאושרת קשורים זה בזה. להפסיק פחמימות, להיכנס לג'ינס ולהיות בדיכאון, לסבול מעצירות ולא לישון בלילה זו לא הדרך. שום דרך קיצונית לא תהפוך יותר בריאה ומאושרת."

"אני מסתובבת עם תמונה שלי מגיל 5 בארנק, וכל פעם שאני מתחילה את הביקורת העצמית הזו של 'את לא מספיק ואת לא מספיק', ואיך רצת היום ולמה לא עשית חיטוב, אז אני עוצרת ושואלת את עצמי איך פאולה בת החמש הייתה מרגישה אם הייתי מדברת אליה ככה. והילדה בת החמש של כולנו חיה בתוכנו. שימו בארנק תמונה כזו וכל פעם שאתן מתחילות לדבר אל עצמכן לא יפה, תוציאו את התמונה ותסתכלו עליה ויהיה לכן אל עצמכן יותר כבוד."

לרישום לכנס הבא של און לייף ודיפנד לחצו על הלינק הבא

***

לא מעט נשים חשות כלואות בביתן היום יותר מתמיד. לקריאת תמרורי האזהרה שכתבו בפורום מיכל סלה כנסי ללינק הבא 

חיה בזוגיות אלימה? מחפשת אזן קשבת? התקשרי עכשיו לקו החירום של ל.א לאלימות ואון לייף 6724* 24/7 בכל השפות. אנונימיות מובטחת