1. קרם קוקוס:

המרקם הסמיך והמפנק של הקרם הריחני הזה, מהווה אופציה מושלמת למתכונים שדורשים שימוש במוצרי חלב. תוכלו להסמיך באמצעותו רטבים, הוא הולך מצוין עם מחית קארי, מעולה למוקפצים אסיאתיים ואפילו אפשר להכין איתו רוטב "שמנת פטריות", רק ללא השמנת כמובן. הרשת מלאה במתכונים, צריך רק להפשיל שרוולים ולנסות.

 

  1. soom:

סדרת מעדני soom על בסיס טחינה, היא פתרון מצוין לנשנוש קל, מתוק ונטול חלב. ניתן להשיג בארבעה טעמים: טורטית, שוקולד, נוגט, וחלבה וניל. רק תביאו כפית ואתם מסודרים עם נשנוש מפנק וטעים

 

  1. אגוזי קשיו טבעיים:

אם עד היום לא ניסיתם להכין גבינה מקשיו, לא ידעתם אושר צרוף מימיכם. וברצינות, מדובר במוצר מאסט לכל מי שמבקש להפחית בכמות הגבינות, והקטע הנחמד בסיפור הוא  שממש קל להכין אותו בבית.

אז, רושמים?: מצטיידים בחצי כוס קשיו טבעי, 1 כף מיץ לימון, 2 כפות מים, שן שום כתושה ומעט מלח.

ההכנה: משרים את הקשיו למשך הלילה, מסננים ומוסיפים את שאר המצרכים. טוחנים הכל למרקם חלק - והנה לכם גבינת קשיו לתפארת. אפשר לעטר בשומשום או בזעתר.

 

  1. משקה סויה:

מבין כל תחליפי משקאות החלב, הסויה הוא המומלץ ביותר. הוא מכיל פולי סויה, יש בו ערכים תזונתיים רבים והוא משתלב כמעט בכל מתכון במקום חלב ניגר. אם אתם רגילים לשתות את הקפה שלכם אם חלב, משקה הסויה יעשה את העבודה לא רע בכלל.