מלכה בדקה: טארט אננס וקרם שקדים
זה נשמע מאוד מרשים ורציני, אבל את המתכון הזה לא רק שתעשו בחמש דקות של הכנה, הוא גם יעיף אתכם לשמיים. בתיאבון
מתכון ל-12 טארטים אישיים
תבנית אישית מרובעת 8X8 ס"מ או תבנית מאפינס בקוטר 8 ס"מ
מצרכים:
1 יחידה (450 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
1 שקית (300 גרם) אננס חתוך מוקפא "סנפרוסט"
רכיבים לקרם שקדים:
150 גרם חמאה "תנובה", רכה
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
2.5 כפות (25 גרם) קורנפלור
2 כוסות (140 גרם) אבקת שקדים
2 ביצים גודל L
1 ביצה, טרופה
100 גרם שקדים לבנים, פרוסים
אופן ההכנה:
- מקציפים חמאה וסוכר חום במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אוורירי ובהיר. להוסיף קורנפלור ואבקת שקדים ולערבב.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד וחלק. להניח את הקרם בקערה ולשמור בקירור.
- מניחים ריבועי בצק בתבנית וממלאים בשכבה אחידה של קרם שקדים, בגובה חצי התבנית. מניחים חתיכות אננס ופירות יער מעל קרם השקדים ומקפלים את שולי הבצק פנימה.
- מברישים בביצה ומפזרים שקדים פרוסים.
- אופים בתנור שחומם ל-180° מעלות במשך כ-30 דקות עד להזהבת הבצק והתייצבות הקרם.