גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל
הי,
קיבלתי להתנסות גבינה בולגרית 5% מבית משק צוריאל. אתחיל בכך שאצלנו בבית גבינות זו חגיגה אחת גדולה מהגבינה הכי פשוטה הלבנה למריחה ,קוטג', צהובות קשות, מלוחות, עיזים, בקר ומה לא בעצם.. בסלט, במאפים, ליד כוס יין טוב ואנחנו מסודרים.
אחר הצהריים חמימים של שלהי קיץ בשעה טובה ושקט כי כולם עסוקים בשלהם, החצי בקליניקה, הסטודנט במכון כושר וילדת היומולדת עם חברות.
המחשבות לקחו אותי אחורה לפני 38 שנה. אני תיכף בת מצווה, השנה שנת 1976, שומעת מוסיקה של סמוקי בתקליט שחרשתי עליו בפטיפון ואבאשלי כבר יודע בעל-פה את כל השירים, אמא מכינה גבינה מאשל במטבח, כובשת מלפפונים כי זו העונה של הזולים ובשפע, מכינה שוקולד למריחה, רוקחת ריבה טעימה משזיפים. בחוץ היונים הומות על גג הרעפים, אבא עוזר לאחותי בשיעורי הבית,
כולנו ישנות בחדר אחד ואחי הגדול בחדרון משלו.
כל צהרים אמא ישנה צהרים וכולנו בשקט בשקט וזאת לאחר שחזרנו מבית הספר, אכלנו ביחד אוכל טעים שאמא הכינה אוכל של בית וישבנו לעשות שיעורי בית.
אין טלפונים ניידים גם לא חכמים, לא הרבה שנים שקיבלנו את קו הטלפון שלנו ויש טלפון בבית גדול כזה עם חוגה, טלויזיה יש שחור לבן עם ערוץ אחד והשני של לבנון ואנא עארף מה עוד..
כולם ביחד יושבים לראות מנהרת הזמן, או את בילבי. אין לריב על השלט ואין שלט!!
יום ששי יושבים יחד עם כל עם ישראל לראות סרט ערבית ומפצחים גרעיני אבטיח שחורים שאמא קלתה.
בת מצווש עושים בבית למשפחה, אין תחרות בין הילדים.היה נהדר, היו ימים, הייתה תמימות באוויר
להתעורר את בת 50 זו שנת 2015 ותפסיקי לחלום כמו בת טיפשעשרה.
מה לעשות שהקיץ הזה עם הדמדומים שלו כשאני לבד לוקחים אותי לאחר צהריים אחד לפני הרבה שנים עת שמעתי את the voice of peace של אייבי נתן עם שירים איכותיים של פעם.
בא לי סלט מרענן לארוחת הערב, החצי יבוא ונשב לאכול ביחד, מצפה לזה. ורפי אכן מתענג על הסלט וטעים לו וגם אני טוב לי שטוב לו.
ובכן המתכון לסלט חברות וחברים יקרים - פשוט מאוד.
חסה לבבית, חופן אגוזי פקאן, חופן חמוציות, מקל אחד של סלרי טרי והכי חשוב 100 גרם גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל.
לרוטב: מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
להכין סלט מהכל, להוסיף את קוביות הגבינה הבולגרית בסוף. ובהגשה לפזר את הרוטב ולערבב.
בתיאבון ושיגמר כבר הקיץ ושתהיה לנו שנה טובה, מאושרת עם קצת תמימות של פעם ושהזמן לא ימהר כל כך.
אגב ניתן להחליף את אגוזי הפקאן באגוזי מלך, מי שלא אוהבת סלרי לא לשים! אפשר צימוקים במקום חמוציות וכן הלאה, אבל הגבינה הבולגרית היא הכוכבת!!





React to WordPress