שבוע מבורך.

 

 

 

לארוחת שבת  הפעם התפנקנו הפעם בחומרי עזר נפלאים, טעימים ובריאים.

את מוצרי טעמים אנו מכירים כבר לא מעט זמן; תרסיסי שמן 100% טבעי, שמני זית מזנים שונים וזוכים בתחרויות בינלאומיות במדליות זהב ואצלנו בבית בלי עין הרע הולך המון שמן זית, המון תרסיסי שמן. שנינו החצי וגם אני אוהבים לבשל ולאפות, פחות קונים אוכל מוכן וכמעט ולא אפשר לומר. רק פעם בשנה יש מצב לפיצה בהזמנה.

אנו לא מתעצלים, אוהבים כולנו אוכל ביתי מעשה בית, זה נעים, מלכד , בריא יותר והמטבח בבית משפחת ארז מלכד את כולנו והוא למעשה לב הבית, הוא ופינת הטלוויזיה בסלון ששם אנו נפגשים לראות סרט טוב ביחד עם אוכל טוב שהכנו. 

קיבלתי את 3 השמנים הטובים לבדיקה ולמעשה מיד התחלנו להשתמש בהם להנאתנו.

בשמן השומשום השתמשנו להכנת הנודלס העשיר שהכנו לארוחה, שכלל מלבד אטריות מאורז אדום ללא גלוטן- הרבה הרבה ירקות. השמן היטיב ושיפר את המנה.

את שמן האבוקדו המעולה הוספנו לירקות כבושים סטייל made in japan תוצרת משפחת ארז, יצא פצצה. הוא וגם קצת חומץ תפוחים שהתווסף. אבל שמן האבוקדו שלט.

ובכן, מה הסיפור של השמנים הנהדרים והחדשים מתוצרת טעמים?

שמן השומשום ושמן הבוטנים עשויים בכבישה קרה ושמן האבוקדו בטעם מעודן.

 

הכבישה הקרה שומרת על הערכים התזונתיים של השמן, שמן האבוקדו משלב שמן שהופק בכבישה קרה ושמן בזיכוך. לשמנים השונים יתרונות בריאותיים רבים ושימושים מגוונים במטבח.

 

הנטרופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע לרפואה משלימה ויועצת לטעמים מסבירה:

"שמן בוטנים- בשמן הבוטנים נעשה שימוש רב במטבח האסייתי, בטיגון עוף ובשר בטמפורה, בסלטים אסייתים קרים ובמנות נודלס, שמן הבוטנים עשיר בחומצוץ שומן בלתי רוויות המומלץ לצריכה לאיזון רמות הכולסטרול בגוף. שמן בוטנים מתאים לכל השימושים- לתיבול, בישול וטיגון. לא מומלץ לרגישים לבוטנים.

שמן שומשום - מופק משומשום נקי ללא קלייה. הוא משמש בעיקר לתיבול מאכלים אסייתים, תבשילי ירקות ולסטים ולהכנת רטבים ומרנידות לעוף מוקפץ. השמן עשיר בשומן חד בלתי רווי. סגולותיו בסיוע בהורדת רמת כולסטרול, בדומה לשמן זית ושמן קנולה, והינו בעל עמידות בפני חמצון. מחקרים שונים מצביעים על יתרונות בריאותיים ייחודיים המצויים בשמן השומשום- להורדת לחץ דם, ויסות רמות הסוכר בדם, מניעת דלקות חניכיים ועששת, וכן הוא מכיל חומר ייחודי בשם ססמין שנחקר בנושא עיכוב תאים סרטניים.

שמן אבוקדו- שמן בעל טעם פירותי וארומה מיוחדת של פרי האבוקדו. מתאים לתיבול וטיגון. משתלב מצוין בסלטים ירוקים, דגים ופסטות. פרי האבוקדו עשיר בשומן חד בלתי רווי ובכך מסייע בהפחתת רמת הכולסטרול. דומה בתכונותיו הבריאותיות לשמן זית. השמן עמיד בפני חמצון ומצויין לטיגון, גם לעמוק. בזכות נקודת רתיחה גבוהה במיוחד. שמן האבוקדו מכיל גם כלורופיל, ויטמין E ונוגדי חמצון- המסייעים להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, מסייע לפוריות ועוד.

השמנים מגיעים בבקבוקי זכוכית מעוצבים, בגדלים של 250 מ"ל ו- 500 מ"ל.

המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות ובד"ץ בית יוסף.

המחירים: לבקבוק קטן- 32 ש"ח, בקבוק 500 מ"ל - 50 ש"ח.

להשיג בשופרסל, חצי חינם, בתי טבע ומעדניות וברשת לגעת באוכל.

אז חגגנו בארוחות השבת באוכל אסייתי, נהנינו ואני ממליצה באהבה.