סלמון אפוי בחרדל ופרמזן
מצרכים להכנת סלמון אפוי:
קילו פילה סלמון, טרי או מופשר
לתיבול הדג:
כף וחצי שמן זית
כף מיץ לימון סחוט טרי
כפית קליפת לימון מגוררת
כפית גדושה חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
שקית ( 600 גרם ) שעועית ירוקה עדינה קפואה
לתיבול השעועית:
כף וחצי שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
פרוסות לימון טרי לקישוט (אופציונלי)
הוראות הכנה:
1. חממו את התנור ל-400 מעלות צלסיוס והכינו תבנית גדולה מספיק בכדי להכיל את הדג והשעועית הירוקה.
2. הניחו את השעועית במסננת מתחת לברז ושטפו קלות בכדי להוריד שאריות קרח, אם יש. נערו היטב מהמים והעבירו לתבנית. ערבבו את השעועית היטב עם השום, שמן הזית, המלח והפלפל וצרו מקום לדג.
3. הניחו את הדג לצד הירקות. ערבבו בקערית קטנה את התיבול לדג: שמן זית, חרדל,שום, מיץ וקליפת לימון ומרחו בנדיבות על הדג. תבלו היטב במלח ופלפל.
4. הכניסו את התבנית לתנור למשך כעשר דקות. הוציאו, ערבבו קלות את השעועית ופזרו מעל הכל את הפרמזן.
5. החזירו לתנור לעוד 5-10 דקות, עד שהסלמון אפוי גם מבפנים.
ההנאה מובטחת.
צילום: איילה וייס טרמבליי





React to WordPress