סילבסטר מהחלומות: מסעדה בפריז
רבים מאיתנו שמחים לעוד סיבה למסיבה וחוגגים את ערב השנה הגרגוריאנית החדשה, סילבסטר. לקראת חגיגות אלה בחרתי להמליץ על מסעדה במקום הכי רומנטי בעולם – פריז: Les Bouquinistes. אני ממליץ על המסעדה בלב שלם, גם משום שהיא מצוינת וגם משום ששימשתי בה שף דגים בין השנים 2001-2003, מייד לאחר סיום לימודיי ב- ESCF (בית הספר לבישול(Ferrandi בפריז.
Les Bouquinistes ממוקמת ברובע השישי של פריז, על גדות נהר הסיין, במרחק כמה דקות מבעלי הדוכנים למכירת ספרים ישנים. שמה של המסעדה הוא מחווה לאותו מוסד רב שנים. מהמסעדה נשקף נוף מדהים של קתדרלת הנוטרדאם וגשר פונט נף (הגשר העתיק ביותר בפריז).
האווירה אלגנטית - החלונות הגדולים מאפשרים לצפות ביופיה של עיר האורות; תמונות מודרניות מעטרות את יתר הקירות; השולחנות ערוכים בצבע צהוב בהיר; כסאות שחורים ממתינים לסועדים מסביב לשולחן. עיצוב שמשדר נוחות וחמימות.
Les Bouquinistesממוקמת ברובע השישי של פריז, על גדות נהר הסיין, במרחק כמה דקות מבעלי הדוכנים למכירת ספרים ישנים. שמה של המסעדה הוא מחווה לאותו מוסד רב שנים. מהמסעדה נשקף נוף מדהים של קתדרלת הנוטרדאם וגשר פונט נף (הגשר העתיק ביותר בפריז).
כבר בכניסה ניתן להתרשם מכך שהמסעדה מעוצבת באלגנטיות מוקפדת. החלונות הגדולים מאפשרים לצפות ביופיה של עיר האורות; תמונות מודרניות מעטרות את יתר הקירות; השולחנות ערוכים בצבע צהוב בהיר; כסאות שחורים ממתינים לסועדים מסביב לשולחן. עיצוב שמשדר נוחות וחמימות.
מסעדת Les Bouquinistesשייכת לרשת המסעדות של שף Guy Savoy, שף ידוע, שבבעלותו מסעדות שלושה כוכבי מישלן. סבואה עצמו עיצב את התפריט, בשיתוף עם שפית המסעדה מגדלה בולי קוסימון. מעבר לתפריט הרגיל מציעה קוסימון תפריט יומי משתנה - ראשונה, עיקרית וקינוח - מחומרי גלם עונתיים ומקומיים.
בשונה ממסעדות ביסטרו רבות בפריז, זו מתמחה במטבח צרפתי-מודרני. המנות שמוצעות לסועד הן המשך ישיר והרמוני של עיצוב המסעדה: הטעמים מעודנים, השילובים מעידים על כשרון ויצירתיות של השפים, ואם תבחרו בתפריט הטעימות אני מבטיח לכם שתרחיבו בוודאות את האופק הקולינרי שלכם.
מנת הדגל של המקום, שהיא גם המנה האהובה עליי בין המנות הראשונות, היא מנת רביולי לובסטר וסרטן מבריטני בתוספת ירקות. במנות העיקריות ההתלבטות קשה: פילה לברק צלוי בתוספת טאטן אנדיב ופירה ארטישוק ירושלמי לבין טלה עשוי בשלוש צורות. הקינוח שאכלתי ואהבתי היה קפוצ'ינו מפירות אקסוטיים, סורבט ליצ'י וממרח לימון ירוק. לצערי, הוא הוחלף, אבל גם מנת ה"הכל שוקולד" היא מעדן לאוהבי השוקולד שבינינו, קינוח מתוק לסיום ארוחה נהדרת.
היין, הוא כידוע, אהבתם של הצרפתים, ותפריט היין של המסעדה כולל מבחר נהדר של יין מכל אזורי צרפת בפחות מצויין של פחות מ- 50 יורו. ניתן גם למצוא, כמובן, יינות מחלקות מיוחדות ומבצירים טובים, שעולים הרבה יותר.
לסיכום: אם אתם חוגגים בפריז את ערב הסילבסטר, או נמצאים בעיר האורות בכל מועד אחר, אני ממליץ בחום על המסעדה. בתיאבון ושנה אזרחית טובה.
Les Bouquinistes
Restaurant Avec Guy Savoy
53,Quai des Grands Augustins
Paris 75006
T : + 33 (0) 1 43 25 45 94
Les Bouquinistesממוקמת ברובע השישי של פריז, על גדות נהר הסיין, במרחק כמה דקות מבעלי הדוכנים למכירת ספרים ישנים. שמה של המסעדה הוא מחווה לאותו מוסד רב שנים. מהמסעדה נשקף נוף מדהים של קתדרלת הנוטרדאם וגשר פונט נף (הגשר העתיק ביותר בפריז).
כבר בכניסה ניתן להתרשם מכך שהמסעדה מעוצבת באלגנטיות מוקפדת. החלונות הגדולים מאפשרים לצפות ביופיה של עיר האורות; תמונות מודרניות מעטרות את יתר הקירות; השולחנות ערוכים בצבע צהוב בהיר; כסאות שחורים ממתינים לסועדים מסביב לשולחן. עיצוב שמשדר נוחות וחמימות.
מסעדת Les Bouquinistesשייכת לרשת המסעדות של שף Guy Savoy, שף ידוע, שבבעלותו מסעדות שלושה כוכבי מישלן. סבואה עצמו עיצב את התפריט, בשיתוף עם שפית המסעדה מגדלה בולי קוסימון. מעבר לתפריט הרגיל מציעה קוסימון תפריט יומי משתנה - ראשונה, עיקרית וקינוח - מחומרי גלם עונתיים ומקומיים.
בשונה ממסעדות ביסטרו רבות בפריז, זו מתמחה במטבח צרפתי-מודרני. המנות שמוצעות לסועד הן המשך ישיר והרמוני של עיצוב המסעדה: הטעמים מעודנים, השילובים מעידים על כשרון ויצירתיות של השפים, ואם תבחרו בתפריט הטעימות אני מבטיח לכם שתרחיבו בוודאות את האופק הקולינרי שלכם.
מנת הדגל של המקום, שהיא גם המנה האהובה עליי בין המנות הראשונות, היא מנת רביולי לובסטר וסרטן מבריטני בתוספת ירקות. במנות העיקריות ההתלבטות קשה: פילה לברק צלוי בתוספת טאטן אנדיב ופירה ארטישוק ירושלמי לבין טלה עשוי בשלוש צורות. הקינוח שאכלתי ואהבתי היה קפוצ'ינו מפירות אקסוטיים, סורבט ליצ'י וממרח לימון ירוק. לצערי, הוא הוחלף, אבל גם מנת ה"הכל שוקולד" היא מעדן לאוהבי השוקולד שבינינו, קינוח מתוק לסיום ארוחה נהדרת.
היין, הוא כידוע, אהבתם של הצרפתים, ותפריט היין של המסעדה כולל מבחר נהדר של יין מכל אזורי צרפת בפחות מצויין של פחות מ- 50 יורו. ניתן גם למצוא, כמובן, יינות מחלקות מיוחדות ומבצירים טובים, שעולים הרבה יותר.
לסיכום: אם אתם חוגגים בפריז את ערב הסילבסטר, או נמצאים בעיר האורות בכל מועד אחר, אני ממליץ בחום על המסעדה. בתיאבון ושנה אזרחית טובה.
Les Bouquinistes
Restaurant Avec Guy Savoy
53,Quai des Grands Augustins
Paris 75006
T : + 33 (0) 1 43 25 45 94
בשונה ממסעדות ביסטרו רבות בפריז, זו מתמחה במטבח צרפתי-מודרני. המנות שמוצעות לסועד הן המשך ישיר והרמוני של עיצוב המסעדה: הטעמים מעודנים, השילובים מעידים על כשרון ויצירתיות של השפים, ואם תבחרו בתפריט הטעימות אני מבטיח לכם שתרחיבו בוודאות את האופק הקולינרי שלכם.
מנת הדגל, שהיא גם המנה האהובה עלי בין המנות הראשונות, היא מנת רביולי לובסטר וסרטן מבריטני בתוספת ירקות. במנות העיקריות ההתלבטות קשה: פילה לברק צלוי בתוספת טאטן אנדיב ופירה ארטישוק ירושלמי לבין טלה עשוי בשלוש צורות.
הקינוח שאכלתי ואהבתי היה קפוצ'ינו מפירות אקסוטיים, סורבט ליצ'י וממרח לימון ירוק. לצערי, הוא הוחלף, אבל גם מנת ה"הכל שוקולד" היא מעדן לאוהבי השוקולד שבינינו, קינוח מתוק לסיום ארוחה נהדרת.
היין, הוא כידוע, אהבתם של הצרפתים, ותפריט היין של המסעדה כולל מבחר נהדר של יין מכל אזורי צרפת בפחות מצויין של פחות מ- 50 יורו. ניתן גם למצוא, כמובן, יינות מחלקות מיוחדות ומבצירים טובים, שעולים הרבה יותר.
מסעדת Les Bouquinistes שייכת לרשת המסעדות של שף Guy Savoy, שף ידוע, שבבעלותו מסעדות שלושה כוכבי מישלן. סבואה עצמו עיצב את התפריט, בשיתוף עם שפית המסעדה מגדלה בולי קוסימון. מעבר לתפריט הרגיל מציעה קוסימון תפריט יומי משתנה - ראשונה, עיקרית וקינוח - מחומרי גלם עונתיים ומקומיים.
אז אם אתם חוגגים בפריז את ערב הסילבסטר, או נמצאים בעיר האורות בכל מועד אחר, אני ממליץ בחום על המסעדה. בתיאבון ושנה אזרחית טובה.
Les Bouquinistes
Restaurant Avec Guy Savoy
53,Quai des Grands Augustins
Paris 75006
T : + 33 (0) 1 43 25 45 94
Les Bouquinistes
Restaurant Avec Guy Savoy
53,Quai des Grands Augustins
Paris 75006
T : + 33 (0) 1 43 25 45 94





React to WordPress