מתכון למרק זוקיני ואספרגוס
מרק עשיר ומשביע בצבע זהוב משגע ומרקם מלטף. מתאים לבתים שאוהבים חורף
רכיבים:
200 גרם זוקיני חתוך גס
100 גרם אספרגוס חתוך גס
50 גרם גזר חתוך טבעות
50 גרם כרישה קצוצה
10 גרם תרד מופרד לעלים
20 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
100 מל יין לבן
כף שום כתוש
מלח
פלפל שחור גרוס
צ?ילי טרי או יבש 1 גרם
תהליך הכנה:
מחממים סיר לחום בינוני ומטגנים את כל הירקות למעט השום הכתוש, יחד עם שמן הזית והחמאה, עד לשקיפות הכרישה (כ- 5 דקות טיגון).
מוסיפים את היין הלבן, השום הכתוש והצ?ילי ומערבבים עד לצמצום הנוזלים.
מוסיפים מים עד כ- 5 ס"מ מעל גובה הירקות ומבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות.
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם וטוחנים עד למרקם חלק.
מגישים עם גבינת שמנת ועירית .
אוכלים ונהנים.





React to WordPress