בוקר טוף!

 

 

 

הגיע יום רביעי בשבוע וחומרי הגלם במקרר אזלו כמעט לגמרי. אז אתמול הכנתי מרק ירקות מחמם ומנחם והבוקר התחשק לי ,דיגדג לי באצבעות להכין עוד משהו טעים לילדודס ולנו למשרד.

תפוח אדמה אחד יש, 2 בטטות יש, כף טחינה גולמית יש, 3 כפות שיבולת שועל, ביצה, צרור פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור וביצה. טוב שנשאר משהו בכלל ושמעו נא הלביבות יצאו דליקטס/מעדן עילאי.

קלפתי את הבטטות והתפוד. חתכתי לחתיכות גסות ושמתי במים רותחים עד לריכוכם.

הגיע הרגע, קיררתי אותם. מעכתי עם מועך פירה, קצצתי את הפטרוזיליה והוספתי ביצה והתבלינים, את שיבולת השועל והטחינה הגולמית. ערבב עירבבתי היטב ויצרתי לביבות. כלום שמן ולעבודה. תענוג.

אז באמת פעמים רבות יוצא לי לנצל את כל חומרי הגלם בבית ולעבוד איתם. התוצאות הטעימות מובטחות והמחמאות לא איחרו להגיע.

טיפ'לה נשרף לי אבל ממש מעט. הלביבות ליד סלט קטן וגבינה לבנה או קוטג' ויש ארוחה קלה וטעימה לכל הדיעות.