זה לא משנה כמה אביזרי מטבח יש לי וכמה סכינים מקצועיות תלויות אחר כבוד על מגנט הסכינים אצלי במטבח, תמיד אשמח להתחדש ולנסות סכין טובה ובעיקר כזו שתאפשר לי להשתמש במגוון רחב של פעולות ולא רק לפעילות ספציפית אחת. 

 

זה נכון שיש לי סכין לחיתוך עופות ובשר, ויש סכין לירקות, ולגבינות וללחמים אבל כשיש את אותה סכין בעלת יכולת לבצע כמעט את הכל, אני מעדיפה לחסוך את הזמן ולהתרכז בעשייה שלי מבלי להעמיס ייתר אביזרים, סכינים וכלים על קערת הכיור. 

 

סכין אחת ? שימושים רבים

חדשה במטבח מבית נעמן. סכין שף אחת שחותכת הכל: ירקות, לחם ובשר, פירות, עשבי תיבול ואפילו עגבניות רכות. הסכין בעלת להב עשויה ממקשה אחת של פלדה המיוצרת בגרמניה - 1.4116,

ידית הסכין מעוצבת באופן ארגונומי מה שמקל על מי שעבודתו במטבח מתמשכת שעות רבות.

 

נכנסתי למטבח וניסיתי לבחון את מידת הנוחות והיעילות של הסכין בפעילויות הכי בסיסיות שאני נדרשת להם כל יום. חיתוך ירקות הוא אבן הבוחן שלי. אני מוכנה לוותר על אחידות שתלויה, בי אבל לא מוכנה לוותר על החדות של הסכין  חשוב שתחתוך את הירק מבלי שאפעיל הרבה כוח בעת פעולת החיתוך וחשוב לא פחות צורתו ומראהו של הירק שלא יאבד מצורתו גם כאשר הוא נכנס להשחמה, הקפצה, קירמול, אפיה או אידוי.

 

אהבתי. הסכין חתכה וגם פרסה את הירקות בצורה מושלמת, היא חדה, אינה דורשת הפעלת יתר כח ואני נאלצתי להיות זהירה שבעתיים בהגנה על אצבעות ידי. אהבתי את התוצרים. 

 

 

 

 

בדרך לפשטידת פטריות 

 

הפשטידה מוכנה מינימום עבודה

 

 

 

יתרונותיה של סכין השף: 

הסכין נוחה ושימושית: חותכת עגבניות, ירקות, פירות, בשר, עוף, דגים ולחם

הסכין משוננת עם חדות שנשארת לאורך שנים רבות

להב הסכין מחושל ממקשה אחת של פלדה.

 ידית האחיזה ארגונומית מה שמביא למקסימום שליטה עם נוחות מרבית וללא החלקה.

הסכין מיוצרת בשיטת ייצור קפדנית HACCP  , מה שמבטיח לנו מוצר איכותי ובטוח לשימוש.

הסכין מגיעה בגודל 14 ס"מ/ 5.7 והיא מיוצרת ב Taiwan ובאחריות מלאה.

 


 

 

ראיתי לנכון לשתף גם אתכם בטיפים שקבלתי בנוסף לסכין החדשה הטיפים מאת גבי אזור מנהל קטגוריה בכיר בחברת נעמן :

סכין היא כלי מרכזי במטבח. חשוב שנצטייד במספר סכיני מטבח טובים שישמשו אותנו למגוון פעולות הכנה דוגמת חיתוך ,קיצוץ, קילוף, פילוט ופירוק. יש חשיבות התאמת הסכין לצורך הנכון משפרת את ביצוענו ושומרת על ביטחוננו הטיב-ההמלצה על פלדה גרמנית German steel 1.4116    מה ששומר על חדות הסכין לאורך זמן. ותורם לשחזה קלה ומהירה. 

בחירת הידית היא עניין של נוחות ובטיחות. חשוב שהידית תהיי ארגונומית. בזמן בחירת הסכין החזיקו את הסכין וכדי שתוכלו להשיג מקסימום התאמה לגודל ידכם. 

ישנן ידיות מחוספסות המונעות החלקת הסכין (Anti-slip   ) וישנן חלקות הן טובות באותה המידה. מה שחשוב הוא שתרגישו נוח ובטוח כאשר אתם אוחזים בסכין וניגשים לעבוד.

למשקל הסכין יש חשיבות לצורך קבלת איזון ונוחות בעת השימוש. 

סכין Santoku    היא סכין רב שימושית עם חריצים על גבי הלהב המסייעים למנוע את הווקום שנוצר בחיתוך מזון מסוים דוגמת תפוח אדמה ומקלים על החיתוך/פריסה.

סכין משוננת טובה לחיתוך לחמים ודברי מאפה, עגבניות ובדרך כלל אין צורך להשחיז אותה, חשוב שתהייה אחת כזו במגירת הסכינים.

הדרך הטובה ביותר, לאחסן סכין שף היא לעטוף אותם במגבת מטבח או לתלות על מגנט סכינים.מיד לאחר שימוש יש לשטוף את הסכיןבמים וסבון בלבד, לייבש במגבת ולתלות על מגנט סכינים מיד לאחר השימוש.

אין להכניס סכין שף למדיח כלים משתי סיבות:  חומרי ניקוי קשים העלולים לגרום לחלודה. המים החמים עלולים לפגוע במרכוז הלהב. 

כול סוגי הפלדות ללא יוצא מן הכלל מכהות לאחר שימוש ולכן מעת לעת יש להשחיז את הסכין עם שטול (משחיז סכינים) בזווית של 45 מעלות.  

התאמת הסכין ליעודה חשובה לשמירת הסכין. 

אין להשתמש בסכין כמברג. 

לעולם אין לנסות לתפוס סכין נופלת. 

אין לבדוק חדות הלהב על האצבע .


 

הללויה!! פרסתי את החלה ולא היו פירורים!!!  

 

 


 

 מחיר הסכין 129 שקל לפני הנחה

לרכישה בחנויות נעמן ברחבי הארץ. רשימת הסניפים.

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות. בלוגרית