עוגת מיץ גזר ומקופלת
כבר מזמן רציתי לאפות את העוגה הזו. השילוב בין מיץ גזר לשוקולד הינו שילוב מיוחד בעיני שטרם יצא לי לנסות ולא לטעום. לאחרונה השיקה עלית מקופלת פרווה וסוף סוך יכולתי לשלב את אצבעות השוקולד הקרנציות ולהגיש גם אחרי ארוחה בשרית.
מקופלת של עלית, היא אחד החטיפים היותר אהובים אצלנו בבית. חטיף במידה מדוייקת, מתפורר בפה, לא מכביד שמשאיר טעם של עוד... וגם קצת פרורים בשקית...
עתה כשיש לי את אצבעות המקופלת הפריכות פרווה, אני יכולה להגיש את העוגה עם התה כמו שאנו נוהגים תמיד אחרי ארוחת ליל שישי ובארוחת הצהרים הגדולה בשבת.
כשניסיתי ולא ידעתי למה לצפות. ייחלתי לתוצאות טובות והן לא אחרו להגיע.
מרכיבים:
4 ביצים גדולות
2 כוסות קמח
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ גזר סחוט טרי
3/4 כוס שמן
11/2 כוסות סוכר
4 אצבעות מקופלת עלית פרווה קצוצים בסכין.
אופן ההכנה :
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים את החלבונים יחד עם ½ כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב. שומרים בצד.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר והשמן
במהירות בינונית ל-2-3 דקות.
מאיטים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין את הקמח והמיץ עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך בלילת העוגה עד לקבלת מסה אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת מחצית כמות העיסה (אני מעדיפה סיר פלא)
מפזרים את כל שברי המקופלת מעל ומכסים במחצית העיסה שנותרה,
אופים בחום 170 מעלות כ 45-50 דקות .
בתאבון
ריקי ברוך בחירות נכונות. בלוגרית





React to WordPress