קדירת כבש: המנה הכי חורפית שיש
קדירה היא מנה שמתאימה בול למזג האוויר הקריר בחוץ. קבלו המלצה לקדירה כבש של יניב גז, שף מלון "אירוס המדבר" בירוחם
הרכיבים ל-6 מנות:
120 מ"ל שמן
2 קילו צוואר כבש חתוך קוביות גדולות
8 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 ראשי שום שלמים
3 גזרים חתוכים גס עם הקליפה
3 כוסות יין אדום
3 כוסות רוטב שזיפים
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
ראשית נאדה את הבצל עד לשקיפות
נוסיף את התבלינים ולאחר מכן את נתחי הכבש
מעל הבשר נשפוך את היין ואת רוטב השזיפים
נוסיף את השום, עלי הדפנה והגזרים
כעת ניתן לרוטב להצטמצם על הבשר כ-20 דקות ואז נוסיף מים עד לכיסוי הבשר
לבשל על אש נמוכה בסיר 3/4 מכוסה, עד שהבשר נפרד מהעצם





React to WordPress