בצק פריך
המצרכים:
½ 3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½  כוס שקדים טחונים

קמצוץ  מלח
1 כוס סוכר

280 גרם חמאה רכה

2  ביצים

אופן ההכנה:
1. מנפים יחד את כל חומרי הגלם היבשים לקערה.
2. מקרימים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה, את החמאה והסוכר, לקרם תפוח ואוורירי ( כ-5 דקות )
3. מוסיפים למיקסר את 2 הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.
4. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים עד לבצק אחיד, ( חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה, שלא יאבד מן הפריכות באפייה ) עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
5. מחממים תנור ל170 מעלות
6. מרדדים על משטח מקומח, קורצים עיגולים, מברישים במעט ביצה טרופה, וממלאים במלית לבחירה.
7. מסדרים על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ15 דקות להזהבה.

מלית פרג
200 גרם פרג טחון טרי
2/3  חלב
125  מ"ל שמנת
200 גרם סוכר

מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והסוכר. מוסיפים את הפרג הטחון תוך כדי ערבוב. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהפרג רך, ומקררים.

 

מלית שוקולד

 מצרכים:

100  גרם שמנת מתוקה

100  גרם שוקולד מריר איכותי

20  גרם פירורי עוגיות

 

אופן ההכנה:

מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.

מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את פירורי העוגיות.

מצננים היטב את המילוי.

 

מלית תמרים ואגוזים
1 קופסא ממרח תמרים
75 גרם אגוזים קצוצים לבחירה
1 כף רסק תפוחים
1 כפית קינמון
1 כף סוכר חום

מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומצננים במקרר

 

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס