אזני המן ביתיות: 3 מתכונים מעולים
בצק פריך
המצרכים:
½ 3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס שקדים טחונים
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר
280 גרם חמאה רכה
2 ביצים
אופן ההכנה:
1. מנפים יחד את כל חומרי הגלם היבשים לקערה.
2. מקרימים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה, את החמאה והסוכר, לקרם תפוח ואוורירי ( כ-5 דקות )
3. מוסיפים למיקסר את 2 הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.
4. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים עד לבצק אחיד, ( חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה, שלא יאבד מן הפריכות באפייה ) עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
5. מחממים תנור ל170 מעלות
6. מרדדים על משטח מקומח, קורצים עיגולים, מברישים במעט ביצה טרופה, וממלאים במלית לבחירה.
7. מסדרים על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ15 דקות להזהבה.
מלית פרג
200 גרם פרג טחון טרי
2/3 חלב
125 מ"ל שמנת
200 גרם סוכר
מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והסוכר. מוסיפים את הפרג הטחון תוך כדי ערבוב. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהפרג רך, ומקררים.
מלית שוקולד
מצרכים:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
20 גרם פירורי עוגיות
אופן ההכנה:
מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את פירורי העוגיות.
מצננים היטב את המילוי.
מלית תמרים ואגוזים
1 קופסא ממרח תמרים
75 גרם אגוזים קצוצים לבחירה
1 כף רסק תפוחים
1 כפית קינמון
1 כף סוכר חום
מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומצננים במקרר





React to WordPress