שבת שלום ובוקר אור לכולן/ם

 

 

 

 

 

 

כל ערב שבת כולנו מתכנסים יחד לאכול ארוחה טובה, לדבר על מה שעבר עלינו השבוע, כל אחת ואחד ועיסוקיו.. עבודה, לימודים באוניברסיטה, בצפר, צופים .סוף סוף יושבים ביחד בניחותא בלי לחץ. רפי אמון על האוכל של ערב שבת. הוא אלוף ומפתיע אותנו כל פעם מחדש. אלא שהפעם לאחר כמה שנים שאני מבשלת באמצע השבוע, החלטתי לקחת פיקוד על בישול הארוחה המרכזית שלנו. נכנסתי לזה בהתלהבות יתרה ובאמת נהניתי. 

רפי חייב הרי להכין משהו בעצמו, זה בוער לו בעצמות והחליט על חומוס ביתי ולחומוס ביתי צריך טחינה טובה. 

מוצרים אחרים של "סבא חביב" כמו; שמן זית משובח, זיתים מטריפים בכל מיני טעמים אנחנו מכירים ומודה את הטחינה לא הכרתי עד עכשיו. היא מעולה אין מילים בפי.

אני שרפתי 2 חצילים על הגז וכשהגיע זמנם, הסרתי מן האש, קילפתי את הקליפה, הנחתי אותם על קרש חיתוך גדול ונוח. והתחלתי לתת להם עם סכין טובה. ככה וככה. עד שנמעכו. הוספתי טחינה גולמית של "סבא חביב" בערך 3 כפות מלאות, שום קפוא כתוש- כפית, קצת מיץ לימון טבעי, מלח לפי הטעם. וזהו יצא סלט לעילא ועילא.

 

ולחומוס- לפי מתכון של איציק דהאן מהרשת..

 

 

 

 

1/2 קילו גרגירי חומוס
300 מ"ל טחינה גולמית (או יותר, לפי הטעם)
300 מ"ל מים, או 150 מ"ל מים ו-150 מ"ל (כ-4 קוביות) קרח
כפית מלח
מיץ לימון לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. משרים את החומוס למשך לילה, ומחליפים מדי פעם את המים. בזמן ההשריה הגרגירים תופחים.

2. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומכניסים לסיר גדול עם כמה ליטרים של מים. מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.

3. אחרי הרתיחה מסירים את הקצף, הלכלוך והקליפות הצפות וממשיכים לבשל בסיר פתוח, על אש בינונית. אפשר לבשל על אש גבוהה רק אם אתם בסביבה ומשגיחים על הסיר. אם חסרים מים, יש להוסיף מים רותחים.

4. אחרי כשעה או יותר, בהתאם לטריות הגרגירים, בודקים אם החומוס רך דיו. הגרגירים צריכים להתפורר.

5. מסננים את הגרגירים אך שומרים חלק ממי הבישול. מצננים לטמפרטורת החדר.

6. טוחנים במעבד מזון את החומוס, הטחינה, הלימון והמלח. מוסיפים את המים (או המים והקרח) בהדרגה. טועמים ומתקנים תיבול.

 

יש הרבה טחינות בשוק, אך הטחינה של "סבא חביב" היא מיוחדת ,היא עשוייה משומשום אתיופי והיא טעימה מאוד. ועוד משהו. יש גם טחינה משומשום נפלא, מושלם. מאוד אהבנו.

קצת אינפורמציה על סבא חביב..

סבא חביב גאים להמשיך את המסורת המשפחתית ולייצר בגליל טחינה איכותית. את הטחינה מייצרים בני המשפחה משומשום אתיופי טהור מזן חומרה.

השומשום נקלה בקלייה איטית המשביחה את טעמו ומעשיר את טעם הטחינה. במרכז המבקרים שבקיבוץ פרוד, הפתוח בכל ימות השבוע ניתן גם לראות את תהליך הטחינה באבן הריחיים המסורתית ולטעום טחינה חמה ישר מתהליך ההפקה.

הטחינה של סבא חביב עשירה בערכים תזונתיים ובבריאות מן הטבע, שכן היא מכילה אחוזים גבוהים של סידן ומינרלים נוספים.

ברשתות השיווק ניתן לרכוש גם טחינה מלאה של סבא חביב. יחודה של הטחינה המלאה הוא בכך שהשומשום נטחן יחד עם הקליפה החיצונית של הגלעין ומשפרת את הערכים התזונתיים הרבים עוד יותר. קליפה עשירים בסיבים תזונתיים ומינרלים רבים.

אז לבריאות ואני אכן זקוקה לסידן. לצערי הרב בגנטיקה שלי אין ערכים גבוהים לסידן בגוף.